novinka

Moringové máslo

rostlinné máslo

Moringa oleifera

100g


hydratuje pokožku a rychle se vstřebává

Hmotnost

100 g, 50 g

od 165 

Popis produktu

Organicky zpracované tělové máslo Moringa je vyrobeno ze zastudena lisovaného oleje ze semen stromu Moringa oleifera, rychle rostoucího druhu listnatého stromů původem z Himalájí. Tento olej s charakteristickým ořechovým aroma se pak smíchá s naším vlastním exotickým máslovým základem a mícháním vzniká bohaté, hladké a krémové tělové máslo, které se při aplikaci velmi rychle vstřebává do kůže.

Moringové máslo je exotická kosmetická surovina bohatá na antioxidanty, které zpomalují proces stárnutí a pomáhají omezit aktivitu volných radikálů způsobujících oxidační stres, poškození buněk pokožky.Podporuje tvorbu kolagenu a pomáhá předcházet vzniku vrásek.

Moringové máslo je vhodné jako noční sérum, protože hydratuje pokožku celou noc, ale není mastné.Je bohaté na vitamíny C a E. Moringové máslo pomáhá redukovat pigmentové skvrny.

Také vyživuje vlasy a pokožku hlavy, posiluje vlasové kořínky, redukuje roztřepené konečky, pomáhá proti řídnutí a vypadávání vlasů a proti lupům.

Doporučené použití: krémy, balzámy, základy make-upu, mýdla a vlasové kondicionéry. Dávkování od 3% do 100% (jako máslový balzám).

Upozornění: Moringové máslo je určeno pouze pro vnější použití.


Doplňující informace

Použitá část rostliny:Semena
Fyzický vzhled:Světle žluté měkké máslo
Země původu:Indie
#CAS:93165-54-9
#EINEC:296-941-1

Mohlo by se Vám líbit…

Moringa olejodárná

Moringa olejodárná (Moringa oleifera) je nejznámější druh moringy, megatermní užitkové rostliny z čeledě moringovitých.

Moringa olejodárná je často popisována jako "víceúčelová" plodina, u které se dá všechno zužitkovat a v mnoha oblastech je důležitou součásti základní stravy. Pěstuje se tak, aby se její plodnost urychlila a sklizeň byla co nejjednodušší, seřezává se blízko nad zemí a tím, jak obrůstají větve, dostává tvar keře.

Zelené, ještě nezralé lusky, jsou zase velmi oblíbené zejména na indickém subkontintu, kde za tím účelem pěstují šlechtěné rostliny, z kterých se mohou nezralé plody sklízet brzy po výsadbě. Připravují se obdobně jako zelené fazolové lusky, vyvážejí se dokonce i konzervované. Semena ze zralých plodů se praží a chutnají jako ořechy.

Zralá semena obsahují velké množství oleje (až 40 %) , který se po vylisování používá jednak pro kulinářské účely a kosmetiku, ale i v jemné mechanice, např. hodinářství. Olej prodávající se pod názvem "Behen" je nevysychavý. Zbytky po vylisování (pokrutiny) se používají jako krmivo nebo hnojivo.

Prášek z rozdrcených semen nebo pokrutiny dokáže vyčistit kalnou vodu (0,2 g prášku pročistí 1 litr kalné vody). Ve vodě rozpustné proteiny ve funkci koagulantu dokážou vyvločkovat (flokuovat) vodní zákal, který usedne na dno nádoby. V některých oblastech okolo Nilu se takto voda před převařením tradičně upravuje.