Sojový vosk

kosmetický vosk

100g


vhodný pro výrobu svíček

Hmotnost

100 g

89 

Není skladem

Popis produktu

Sojový vosk je vhodný pro výrobu svíček.

Je 100% přírodní, vyrobený z čistého sójového oleje. Hoří déle a čistěji než parafinový vosk bez nahromadění sazí. Je přírodní, biologicky rozložitelný a bez pesticidů a herbicidů. Snadno se čistí mýdlem a horkou vodou, což eliminuje potřebu rozpouštědel.

Fotka produktu je pouze ilustrační.


Mohlo by se Vám líbit…

Vosk

Vosky jsou estery vyšších mastných kyselin a vyšších jednofunkčních (jednosytných) alkoholů. Nejčastějšími mastnými kyselinami obsaženými ve voscích jsou kyselina palmitová, kyselina laurová, kyselina myristová či kyselina stearová, pak je doplňují další nasycené kyseliny (většinou s délkou uhlíkového řetězce C24-C30). Přirozeně se vyskytují v přírodě jak u rostlin, tak u živočichů. Vosky jsou odolné vůči hydrolýze a nepodléhají enzymatickému rozkladu, proto nejsou živočichy stravitelné. Slouží k ochraně před vysycháním i před průnikem patogenů. U rostlin je lze najít na povrchu těla (kde vytváří tenkou ochrannou vrstvu – kutikulu), u živočichů taktéž tam (obvykle ale v srsti), popřípadě jsou produkovány ke stavbě obydlí (hlavně u hmyzu).

Vosky přírodního původu kromě výše zmíněných látek obsahují spoustu příměsí dalších látek (volné karboxylové kyseliny, alkoholy, steroly atd.)

0