novinka

Tamanové máslo

rostlinné máslo

Calophyllum inophyllum

100g


zpevňuje pokožku a zklidňuje citlivou pkožku

Hmotnost

100 g, 50 g

(Hodnocení: 1)

od 165 

Popis produktu

Naše organicky zpracované tělové máslo Tamanu je odvozeno ze zastudena lisovaného, olivově zeleného panenského oleje z jader semen stromu Kalaba obvejčitá (Calophyllum inophyllum), pěstovaného ve Vietnamu. Tento organický, nerafinovaný, jemně vonící tamanový olej zkombinujeme s naším vlastním exotickým máslovým základem a s použitím jedinečného procesu míchání vytvoříme skutečně luxusní, krasné zelené tělové máslo, které se rychle absorbuje do kůže a krásně jí hydratuje.

Tamanové máslo je vynikající pro citlivou pokožku, je také skvělou součástí přípravků proti stárnutí, protože pomáhá udržovat pleť zdravou a mladistvou. V kombinaci s antioxidačními vlastnostmi působí nejen na zpevnění pokožky, ale také na ochranu před vnějšími vlivy. Díky antimikrobiální, antibakteriální a protizánětlivým vlastnostem másla Tamanu pomáhá zklidňovat a vyživovat pleť se sklony k akné. Také ulevuje při kožních infekcích a při svědění pokožky hlavy.

Tamanové máslo podporuje regeneraci buněk, což pomáhá urychlovat hojení jizev, nebo jinak poškozené pokožky.


Doplňující informace

INCI:Tamanu butter
Použitá část rostliny:Semena
Fyzický vzhled:Žlutozelené měkké máslo
Země původu:Indie
#CAS:223748-12-7

Hodnocení zákazníků

5 hvězd
1
4 hvězdy
0
3 hvězdy
0
2 hvězdy
0
1 hvězda
0


Mohlo by se Vám líbit…

Kalaba obvejčitá

Kalaba obvejčitá (Calophyllum inophyllum) je statný, stálezelený strom pocházející z teplých a vlhkých tropů Starého světa. Tento druh ze širokého rodu kalaba je dřevina okrasná i užitková a vysazuje se v tropech téměř po celém světě.

Ke konzumaci je vhodná pouze nedozralá dužina plodů, se zraním se stává pro lidi toxickou. Využívají se hlavně hořká semena obsahující až 60 % oleje, který se vytváří až při vysychání semen. Pro výrobu oleje se endokarp zralých semen mírně nadrtí, jádra se vyjmou a v tenkých vrstvách se asi měsíc vystaví slunci. Vylisovaný olej je polotekutý, zeleně zbarvený a obsahuje hodně kyselin a pryskyřic, má nepříjemné aroma a používá se výhradně k nepotravinářským účelům. Slouží v domácnostech na svícení, k výrobě svíček, mýdel i do barev. Na otevřené rány se používá i nazelenalá, polotekutá, vonná pryskyřice vytékající z trhlin kůry kmene.

Hlavními složkami oleje jsou kyselina olejová 49 %, kyselina linolová 21 %, kyselina palmitová 15 %, kyselina stearová 13 % a mnoho dalších specifických látek. Za studena rafinovaný olej je pro své staletím vyzkoušené regenerační, protizánětlivé, antibakteriální, zklidňující a hojivé účinky domorodci používán pod názvem „Olej Tamanu“ v kosmetice i farmacii. Vzrostlý strom může ročně přinést 50 kg suchých plodů a 18 kg oleje.

Dřevo stromu má narůžovělé až červenohnědé jádro jasně ohraničené od světlé běli. Je tvrdé, středně těžké (560 až 800 kg/m³), odolné při použití pod vodou a termitům vzdorné. Používá se k výrobě uměleckého nábytku, schodišť a dalších namáhaných výrobků ve stavebnictví a stolařství, dělají se z něj i součástky hudebních nástrojů. Místní obyvatelé z něho vyrábějí kanoe nebo krátké lodní stěžně, kýly či žebra nevelkých lodí. Kůra stromu obsahuje až 15 % taninu a má antiseptické účinky.