Fotka produktu je pouze ilustrační

Bambucký olej

rostlinný olej lisovaný za studena

Vitellaria paradoxa

100 ml


hydratuje pleť

Objem

(Hodnocení: 2)

144 

9 skladem

Skladem

Popis produktu

Bambucký olej je lehčí a účinnější sourozenec populárního bambuckého másla. Jedná se o vedlejší produkt při získávání bambuckého másla. Jelikož neobsahuje tolik kyseliny stearové jako bambucké máslo, je tekutý i při nižších teplotách .

Při vnějším použití se snadno vstřebává a intenzivně hydratuje pleť bez podráždění a zanechání mastných zbytků a ucpávání pórů. Díky tomu je ideální pro mastnou, citlivou, zralou, aknózní a ekzematickou pleť. Běžně je používán v pleťových krémech balzámech na rty a opalovacích krémech. Tento olej je také široce využíván ve vlasové kosmetice. Jeho kondicionační a hydratační vlastnosti jej předurčují k péči o krepaté, suché a poškozené vlasy.


Je vhodné pro masáže a vtírání do kůže
Před použitím na pokožku vyzkoušejte svou citlivost na esenciální olej na malém kousku kůže.

Doplňující informace

INCI:Butyrospermum Parkii Oil
Použitá část rostliny:Ořechy
Extrakční proces:Lisování zastudena
Fyzický vzhled:Nažloutlá kapalina
Země původu:Ghana
#EAN:8594048985839
#CAS:91080-28-8
#EINEC:293-515-7

Hodnocení zákazníků

5 hvězd
2
4 hvězdy
0
3 hvězdy
0
2 hvězdy
0
1 hvězda
0


Mohlo by se Vám líbit…

Bambucké máslo

Bambucké máslo je tuk extrahovaný ze semen stromu máslovníku afrického (Vitellaria paradoxa, syn. Butyrospermum parkii) z čeledi zapotovitých, který roste převážně v subsaharské Africe v pásu savan.

Stromy, kvetoucí od ledna do března, dosahují výšky 12–20 metrů. Květy jsou seskupeny do okolíku, plody jsou bobule se vzhledem velkých švestek. Průměrný výnos z jednoho stromu je 15–20 kg čerstvého ovoce, přičemž optimální výnosy mohou vzrůst až na 45 kg. Z každého kilogramu ovoce se získá přibližně 400 gramů suchých semen, která obsahují 45 % – 55 % tuku. Extraktem je krém s přírodními vitamíny, který obsahuje řadu látek[ujasnit] s biologickou aktivitou. Ty poskytují bambuckému máslu vysoký hydratační účinek. Krém je vhodný pro péči o pleť a pomáhá léčit kožní onemocnění včetně skvrn, svědění, spálenin od slunce či kožních ran.

Bambucké máslo je také známé pro svůj nejvyšší obsah nezmýdelnitelných látek ze všech rostlinných tuků.

0
Připojit se k Waitlist Budeme vás informovat, až bude produkt skladem. Zanechte prosím níže svou e-mailovou adresu.