Hippoderm-rakytníková kosmetika

Rakytník řešetlákový (Hippophae rhamnoides) je sice nazýván rostlinou 3.tisíciletí, nicméně jeho vynikající vlastnosti
jsou známy již od starověku. Již ve starém Řecku si lidé všimli, že koně spásající tyto keře mají nádhernou, lesklou srst. Hippophae znamená třpytící se kůň a od tohoto slova je odvozen i název rakytníkové kosmertické řady Hippoderm.
Nejcennějším produktem získávaným z plodů tohoto keře je rakytníkový olej, který je hlavní účinnou složkou v řadě Hippoderm. Tento olej je prémiové kvality, neobsahu polycyklické aromáty ani další karcinogeny a je schválen pro prodej v EU.