pouze u nás

Bertrámovec

100% esenciální olej

Eriocephalus Punctulatus


(Hodnocení: 3)

od 125 

Popis produktu

Esenciální olej z bertámovce má velice příjemnou vůni a používá se ve vysoce kvalitních parfémech. Ohromující jasná modrá barva je způsobena přítomností výživného Chamazulenu, chemické sloučeniny, která dává oleji jeho protizánětlivé a omlazující vlastnosti.

Esenciální olej z bertrámovce je mimořádně vyživující pro pokožku a je vhodný k léčbě zarudlé, suché a podrážděné pokožky, jako je například ekzém, vyrážky, kousnutí hmyzem a popáleniny. Tento éterický olej je také užitečný při zvládání menstruačního cyklu.

Emocionálně a energicky je tento esenciální olej  skvělým uklidňujícím prostředkem během dne pro podporu rovnováhy a klidu, v noci pro uvolnění a  hluboký a pokojný spánek. Skvěle funguje v období situačních depresí a úzkostí.

Tento zářivě modrý esenciální olej je destilován párou z malých pupenů a krásných bílých květů rostliny Eriocephalus punctulatus, která roste divoce podél horských svahů jihoafrického pobřeží. Tato rostlina je vzdáleně příbuzná řebříčku nebo heřmánku německému (proto se v angličtině se jmenuje Cape Chamomile). Název Bertrámovec jsme zvolili po konzultaci s doc. Větvičkou. Vůně oleje je okouzlující, sladká, ovocná, květinová a zemitá.


Doplňující informace

INCI:Eriocephalus Punctulatus Flower Oil
Použitá část rostliny:Květy, listy a větvičky
Extrakční proces:Parovodní destilace
Fyzický vzhled:Tmavě modrá kapalina
Země původu:Jižní Afrika
#CAS:68916-49-4 ; 94334-04-4
#EINEC:305-084-5

Hodnocení zákazníků

5 hvězd
3
4 hvězdy
0
3 hvězdy
0
2 hvězdy
0
1 hvězda
0

  1. P

    Zajímavá, velmi zajímavá vůně květin, něčeho”větrového, zároveň zemitého i svěžího-citrusového, opravdu mix všeho, dle mého názoru. Na pleť je úžasný!!!

    Petr K. (ověřený vlastník)


Mohlo by se Vám líbit…

0