náš tip

Bílá růže

100% esenciální olej

Rosa alba


od 551 

Popis produktu

Rosa alba neboli Bílá růže z Yorku, je hybridní růže neznámého původu, která se v Evropě pěstuje od starověku. Jemná a věčně smyslná, rafinovaná, sladce sametová vůně esenciálního oleje bílá růže je obohaceno o úžasné uklidňující a meditativní vlastnosti.

Růže byla známá jako „královna éterických olejů“ a je často používána v rituálech k podpoře lásky a otevření srdce. Má nejvyšší frekvenci mezi esenciálními oleji, díky čemuž je vysoce cenná v duchovních směsích a jako vynikající meditační pomůcka. Je známo, že posiluje a vyvažuje srdeční čakru a inspiruje pozitivní pocity a podporuje duchovní růst.

Esenciální olej z bílé růže se používá v pleťových krémech a pleťových vodách, které zklidňují a léčí pokožku, rány, popáleniny a zmenšují otoky. Vůně růže je afrodiziakum a používá se ke zmírnění stresu a deprese.

Esenciální olej z bílé růže pochází z Bulharska, je pečlivě hydrodestilován při nízké teplotě z jemných okvětních lístků čerstvě sklizených květů Rosa Alba, aby byla zachycena jeho smyslná, intenzivní, sladká a květinová vůně. Kromě aromaterapie je tento skutečně vynikající bílý růžový olej ideální pro posvátné rituály, pro péči o pleť a pro jemnou parfumerie.


Doplňující informace

INCI: Rosa Alba Flower Oil
Použitá část rostliny:Květy
Extrakční proces:Parovodní destilace
Fyzický vzhled:Oranžovožlutá olejovitá kapalina
Země původu:Bulharsko
#CAS:93334-48-6
#EINEC:297-122-1

Mohlo by se Vám líbit…

Růže

Růže obsahují v květních plátcích směsi aromatických silic. Jejich množství velmi kolísá nejen u různých druhů a odrůd, ale i v závislosti na počasí a denní době (nejvíce jich květy obsahují ráno). Hlavní vonnou složkou jsou alkoholy geraniol, nerol a l-citronellol. Z botanických druhů a růží jim blízkých nejvíce voní růže keltská a její odvozeniny (růže damašská, stolistá, bílá), dále růže vonná (Rosa x odorata), růže Hugova nebo růže Banksové a též převážná většina historických růží. U moderních odrůd nalezneme význačně vonící odrůdy růží především mezi čajohybridy (např. kultivary 'Duftwolke', 'Eminence', 'Erotka', 'Christian Dior', 'Mainzer Fastnacht', 'Papa Meilland', 'Silver Star', 'Sutter´s Gold', 'Sterling Silver', 'Whisky') a floribundami. Voní též mnohé tzv. anglické růže. Velká část růží voní naopak jen zanedbatelně nebo vůbec.

Korunní plátky růží damašských a příbuzných druhů z okruhu růže keltské se zpracovávají na aromatický růžový olej, který je významnou součástí mnoha parfémů a kosmetických přípravků, jako jsou mýdla, pleťové krémy atp. Světoznámé je pěstování růží odrůdy Rosa x damascena var. trigintipetala v Bulharsku, které kryje 70 až 80 % světové potřeby. Éterické oleje růže damašské jsou využívány též v aromaterapii a medicíně pro širokou škálu účinků; působí jako uklidňující prostředek při bolestivé menstruaci, zažívacích problémech, ke zklidnění nervů, při bolestech hlavy, migréně, nervozitě a stresu. Pomáhají též při hojení ran a regeneraci pokožky, mají antibakteriální, protizánětlivé a protikřečové účinky, působit mají též jako afrodiziakum. Korunní plátky jsou jedlé a využívají se v orientální kuchyni ke kandování, ke zdobení a dochucování dezertů, nugátů apod. V kosmetice se využívají i dostupnější korunní plátky růže šípkové (Rosa canina).

0