Makadamiový olej

rostlinný olej lisovaný za studena

Macadamia integrifolia

100ml


podporuje přirozenou regeneraci a hojení pokožky

Objem

(Hodnocení: 4)

149 

Popis produktu

Olej získávaný z makadamiových oříšků je velmi bohatý na mastné kyseliny vysoké kvality, zejména kyselinu palmitovou. Účinné látky působí na pleť silně antioxidačně. Antioxidanty zabraňují poškození buněčných membrán.

Makadamiový olej má na pokožku silný vyhlazující efekt. Používá se na suchý a citlivý typ pleti, rozpraskanou, přetěžovanou a popálenou pokožku. Hlavním efektem tohoto oleje je schopnost okamžitě a dlouhodobě hydratovat, hojit, vyživovat a regenerovat. Pleť je po použití hladká a jemná.

Olej je velice důležitý v kosmetické péči o pleť. Je součástí mnoha kosmetických přípravků, využitelný zejména jako masážní olej. Lze jej kombinovat s olejem z lískových oříšků a mandlovým olejem. Olej se na pokožce rychle vstřebává. Je vhodný do směsí k ochraně, hojení a omlazení pleti.

Aroma připomíná lískové oříšky. Barva je čirá až světle žlutá.

Makadámie trojlistá je stálezelený strom až 10 m vysoký. Listy jsou 10-30 cm dlouhé, kožovité se zvlněnými okraji, sestaveny v přeslenech. Květy jsou bílé, plody jsou téměř kulovité ořechy až 3 cm velké.

Olej je získáván lisováním semen za studena.

Skladujte na chladném a temném místě.


Doplňující informace

#EAN:8594048985785

Hodnocení zákazníků

5 hvězd
4
4 hvězdy
0
3 hvězdy
0
2 hvězdy
0
1 hvězda
0


Mohlo by se Vám líbit…

Makadamie celolistá

Makadamie celolistá (Macadamia integrifolia) je rozložitý, stále zelený, listnatý strom rostoucí v tropických nebo subtropických deštných lesích. Pěstuje se pro plody patřící k nejžádanějším druhům ořechů, jsou chutné, nutričně hodnotné, obsahují hodně tuku a zdraví prospěšných látek. Makadamový olej lisovaný za studena se používá v potravinářství i kosmetice, kde nahrazuje norkový olej. Obsahuje kyselinu palmitovou, je netoxický a nealergenní, má silně změkčující účinky na pokožku i sliznici a bývá součástí kvalitních kosmetických přípravků.