Myrta medová

100% esenciální olej

Melaleuca teretifolia


ulevuje při bolestech a zánětech, zlepšuje funkci dýchacích cest

Objem

, , ,

Indikace

, ,

Vůně

, , , , ,

Tón

(Hodnocení: 1)

od 68 

Popis produktu

Měkké bílé květy, zelené listy a bohaté hnědé větvičky z hustého keře Melaleuca teretifolia tvoří tento vzácný a nesmírně příjemný esenciální olej. Esenciální olej myrty medové má nejvyšší obsah citralu ze všech olejů z rostlin rodu Melaleuca. Citral je přirozeně se vyskytující chemická složka, která má silné antimikrobiální vlastnosti.

Tento esenciální olej se používá k úlevě od bolestí a zánětů, také k uvolnění svalových křečí. Esenciální olej myrty medové podporuje funkci dýchacích cest. Navíc má tento úžasný esenciální olej antioxidační vlastnosti a pomáhá při regeneraci buněk, osvěžuje mysl, tělo i ducha a napomáhá snížit emocionální i fyzickou únavu.

Olej je vhodný do masáží, krémů, mýdel, koupelí a parfémů.

Doporučené dávkování je max. 1% v obsahu směsi.

Tento esenciální olej je 100% organický.


Je vhodné pro aromaterapii
Tento EO je vhodný pro použití v aromadifuzéru či aromalampě.

Je vhodné pro masáže a vtírání do kůže
Před použitím na pokožku vyzkoušejte svou citlivost na esenciální olej na malém kousku kůže.

Doplňující informace

Hlavní komponenty:Geranial, Neral, Myrcene, Geraniol, trans-Isocitral, Nerol
INCI:Melaleuca teretifolia oil
Použitá část rostliny:Listy a špičky
Extrakční proces:Parovodní destilace
Fyzický vzhled:Světle žlutá kapalina
Země původu:Austrálie

Hodnocení zákazníků

5 hvězd
1
4 hvězdy
0
3 hvězdy
0
2 hvězdy
0
1 hvězda
0


Mohlo by se Vám líbit…

Myrta

Myrta (Myrtus) je rod rostlin z čeledi myrtovité. Zahrnuje 2 druhy a je rozšířen ve Středomoří, jihozápadní Asii a saharské Africe, zplaněl však i v jiných klimaticky příhodných částech světa. Myrty jsou stálezelené keře s nevelkými sytě zelenými listy a bílými květy s množstvím nápadně dlouhých tyčinek. Myrta obecná se vyskytuje i v jižní Evropě a má tradiční široké využití již od starověku. V současnosti se pěstuje jako zdroj vonných silic, léčivá a okrasná rostlina. V České republice se pěstuje jako kontejnerova rostlina. Jako léčivá rostlina je využíván i saharský druh Myrtus nivellei.,
Myrta obecná je zdrojem vonných silic používaných zejména v parfumerii a v některých zemích je pěstována na plantážích. Plody se používají také jako koření. Je to oblíbený okrasný keř, ceněný pro úhledné sytě zelené listy a pohledné bílé květy. V podmínkách střední Evropy se pěstuje jako balkonová, případně pokojová rostlina. Snítky myrty se tradičně používají při svatbách. V Indii se myrta používá v tradiční medicíně jako antiseptikum, při respiračních onemocněních, zánětech močových cest a proti parazitům. V Turecku a jižním Rusku se používá kůra a kořeny myrty k vydělávání kůží. Dřevo je značně tvrdé a má pěknou strukturu.

Tradiční využití myrty obecné má dlouhou historii. Ve starověkém Řecku a Římě měla tato aromatická rostlina mnohostranné využití. Je rovněž zmíněna na několika místech v Bibli. Na Sahaře používají Tuaregové listy místního druhu Myrtus nivellei při průjmech, kapavce a zevně při dermatózách. Účinné látky jsou u tohoto druhu odlišné než u myrty obecné. Medicínské studie prokázaly antimykotický a protizánětlivý účinek vonného oleje z této rostliny