Sedmikráskový olej

macerovaný olej

Bellis perennis

50 ml


vyživuje pokožku, hojí rány

Objem

Certifikace

, ,

240 

Skladem

Popis produktu

Tento olej se vyrábí macerací květů nám dobře známé sedmikrásky chudobky (Bellis perennis) v slunečnicovém oleji. Tato květinová infuze se často používá v aromaterapeutických směsích pro výživu pokožky, hojení ran a léčbu zánětů. Sedmikráskový olej obsahuje silné antioxidanty, hydratuje do hloubky, je vynikající pro vlasovou kosmetiku. Nádherně vonící olej z květů sedmikrásky lze použít jak samostatně, tak i jako základ pro směsi esenciálních olejů, tělových másel, balzámů na rty, parfémů nebo masážních olejů.

Jedná se o kosmetickou surovinu pouze pro vnější použití


Doplňující informace

INCI:Daisy perennis Flower Extract and Helianthus annus Seed Oil
Použitá část rostliny:Kvetoucí vrcholky
Extrakční proces:Extrakt z květů v slunečnicovém oleji
#EAN:8594048985876

Mohlo by se Vám líbit…

Sedmikráska

Sedmikráska (Bellis) je malý rod asi 10–15 druhů dvouděložných rostlin z čeledi hvězdnicovité. Je původní zejména v Evropě, některé druhy mají přirozený výskyt i v severní Africe nebo Malé Asii. Nejznámějším druhem je sedmikráska chudobka (Bellis perennis), která se jako jediná vyskytuje i v ČR. Sedmikráska chudobka má také léčivé účinky, podporuje odkašlávání a působí protizánětlivě, má jak vnitřní tak i zevní použití, výborná je i při kožních chorobách nebo na otoky a vředy.

Genetické studie rodu Bellis a jemu příbuzného (pravděpodobně sesterského) rodu chudobička (Bellium) prokázaly existenci 15 druhů řazených do rodu sedmikráska (Bellis) a 4 druhy chudobiček. U druhu Bellis azorica, který se vyskytuje na Azorských ostrovech, došlo k polyploidii. Většinou se jedná o trvalky, ale Bellis annua a Bellis microcephala jsou jednoleté rostliny.

9