Mariana Kondělková
12. června

Ashwagandha – Withanie snodárná

Náš BIO olej ashwagandha je vyroben autentickým tradičním ajurvédským způsobem z kořenů Withania somnifera v základu z organického sezamového oleje, který uklidňuje energii Vata. Kořeny a listy rostliny Ashwagandha, běžně nazývané indický ženšen, se nejčastěji používají pro jejich léčivé vlastnosti.

Doslovný význam slova ashwagandha je „vůně koně“, protože čerstvé kořeny byliny prý voní jako kůň, a věří se, že když budete ashwagandhu používat*, můžete získat sílu a vitalitu koně.

V ajurvédské medicíně je ashwagandha charakterizována jako rasayana, což znamená, že se používá k podpoře vašeho fyzického a duševního zdraví, k obraně vašeho těla před nemocemi a škodlivými faktory životního prostředí a ke zpomalení procesu stárnutí. V Indii se ashwagandha používá jako univerzální lék již po staletí, je ale i vědecky prokázáno, že tato bylina má protizánětlivé a antioxidační vlastnosti, které hrají hlavní roli v mnoha jejích výhodách.

Benefity a použití

Olej Ashwagandha je hluboce pronikající a hřejivý olej, který vyživuje kosti, svaly a tkáně. Ashwagandha má karminativní účinek na nervový systém, podporuje relaxaci a zároveň tonizuje a
posiluje nervy. Olej Ashwagandha olej je dobrý pro léčbu unavených a namáhaných svalů.Je vynikající pro snížení poruch energie Vata, jako jsou bolesti nervů nebo svalů, špatný krevní oběh, slabost a úzkost.

Olej Ashwagandha je také extrémně vyživující a obnovuje přirozenou vláčnost a pružnost pokožky a je vynikající pro suchou nebo dehydratovanou pleť a prevenci vrásek. Je také užitečný pro zmírnění kožních onemocnění, jako je lupénka a ekzém.

Další informace

Naše řada ajurvédských bylinných olejů je speciálně navržena pro péči o pleť a kosmetiku a jsou vyrobeny z nejlepších organických, eticky sbíraných divoce rostoucích rostlin a bylin nejvyšší kvality bez pesticidů. Ty se připravují studeným procesem, aby se zabránilo potenciálnímu poškození tepelným zpracováním, které může mít vliv na účinnost produktu. Každá šarže prochází přísnou kontrolou kvality, aby byla zajištěna konzistence od šarže k šarži.

*Jedná se o kosmetický přípravek, který je určen pouze pro vnější použití a neměl by se užívat vnitřně.


Ashwagandha

ajurvédský infuzní olej