náš tip

Jedle balzámová

100% esenciální olej

Abies balsamea


(Hodnocení: 9)

od 95 

Popis produktu

Esenciální olej z balzámové jedle je uklidňující a  prospěšný při meditaci, podporuje spiritualitu a má též afrodiziakální vlastnosti. Balzámová jedle je úžasný exotický doplněk do krémů, tělových mlék nebo tělových másel.

I při použití v nízké koncentraci dodává balzámová jedle svěží, přirozenou lesní vůni široké škále parfémových kompozic. Eo je bezbarvá až nažloutlá kapalina, extrahovaná z jehlic a koncových výhonů  stromu Abies balsamea, původem  většinou z východní a střední Kanady a severovýchodní části Spojených států. Esence z balzámové jedle v sobě kombinuje bohatý, teplý, zelený, pryskyřičný buket se sladkým, dřevnatým, jemným kumarinovým podtónem, jako svěží vůně mladých jehličnatých stromů.

 


Je vhodné pro aromaterapii
Tento EO je vhodný pro použití v aromadifuzéru či aromalampě.

Je vhodné pro masáže a vtírání do kůže
Před použitím na pokožku vyzkoušejte svou citlivost na esenciální olej na malém kousku kůže.

Doplňující informace

INCI:Abies balsamea Needle Oil
Použitá část rostliny:Jehlce a mladé výhony
Extrakční proces:parní destilace
Fyzický vzhled:téměř bezbarvá kapalina
Země původu:Kanada
#CAS:8021-28-1, 85085-34-3
#EINEC:285-364-0

Hodnocení zákazníků

5 hvězd
7
4 hvězdy
2
3 hvězdy
0
2 hvězdy
0
1 hvězda
0

  1. P

    Opět jedna ze zvláštních vůní, je jemnější, ale opravdu zajímavá až pro fainšmekry bych řekl. Uklidňující… výborná.

    Petr K. (ověřený vlastník)

  2. P

    Výborná, hřejivá vůně jehličí, naplnila očekávání.

    Pavla (ověřený vlastník)


Mohlo by se Vám líbit…

Jedle balzámová

Jedle balzámová (Abies balsamea) je jehličnatý strom z čeledi borovicovité. Pochází ze Severní Ameriky, je však pěstována i v České republice.

V oblasti přirozeného výskytu se používá jako surovina pro výrobu celulosy v papírenském průmyslu.

Surová pryskyřice, která se získává ze zářezů do kůry, je známá jako kanadský balzám. Destilací se z ní připravuje kanadský terpentýn. Pryskyřice se používala k výrobě balzámu na rty a je jedním z nejlepších kloktadel proti bolestem v krku. Léčí se s ní katary a ve formě teplých obkladů pomáhá proti artritidě, ranám a pohmožděninám. Dříve se také používala na lepení čoček v optických systémech (objektivech a okulárech), při spojování rámečků na diapozitivy a při výrobě laků.

Pryskyřice se dá žvýkat. Děti ji dříve používaly též jako náhražku parfému.

V USA a Kanadě patří k nejoblíbenějšímu druhu vánočních stromků. Za tím účelem se pěstuje i v jiných světadílech, zejména v Evropě.

V zahradnictví je vysazována jako ozdobný solitérní strom v sadech a zahradách.

0