oblíbené

Ricinový olej

rostlinný olej lisovaný za studena

Ricinus communis

100ml


regeneruje a hydratuje suchou a citlivou pokožku

Objem

(Hodnocení: 11)

138 

Popis produktu

Ricinový olej je rostlinný olej získaný lisováním semen Skočce obecného (Ricinus communis) za studena. Olej má vysoký obsah kyseliny ricinolejové, kyseliny hydroxilové a nenasycených omega-9 mastných kyselin, proto je vhodný pro péči o pleť, vlasy a nehty.  Ricinový olej je vhodná surovina pro výrobu kosmetiky.

Ricinový olej lze použít namísto hydratačního krému. Je vhodný především na suchou pokožku. Ricinový olej léčí záněty kůže (akné, spáleniny apod.). Změkčuje hrubou kůži a zjemňuje mozoly. Také předchází známkám stárnutí kůže, jelikož proniká hluboko do pokožky, a tím stimuluje tvorbu kolagenu a elastinu. Olej pokožku hydratuje, změkčuje, vypíná, vyhlazuje vrásky a udržuje mladistvou pokožku. Proto je vhodný i proti tvorbě strií v těhotenství.

Ricinový olej je vynikající i pro péči o vlasy. Posiluje je a zlepšuje jejich kvalitu. Také zklidňuje pokožku hlavy, snižuje vznik lupů a roztřepených konečků. Podporuje růst obočí a řas.

Je vhodný při léčbě lámavých, křehkých nehtů. Ricinový olej nehty zesiluje a podporuje jejich růst.

Olej je vhodný pouze pro vnější použití.

Skladujte na chladném a temném místě.


Doplňující informace

#EAN:8594048985815

Hojivá (univerzální) mast

2 polévkové lžíce měsíčkový olivový olej
2 čajové lžičky Ricinový olej
3 čajové lžičky nastrouhaný včelí vosk
1 čajová lžička vitamín E

Vhodné pro: zralou, suchou, citlivou a normální pleť.

Postup
Do skleněné nádobky dejte měsíčkový olivový olej, ricinový olej a včelí vosk – tu vložte do vodní lázně. Počkejte dokud se vosk neroztaje a nespojí s ostatními ingrediencemi. Odstavte ze sporáku. Vmíchejte vitamín E a esenciální oleje.  Směs rychle vlijte do vydezinfikované horkuvzdorné lahvičky a nechte vychladnout.
Aplikace
Na čistou a tonikem ošetřenou pleť naneste poťukáním malé množství masti. Krouživými pohyby jemně vmasírujte do pokožky obličeje a krku. Mast se na pokožce dobře vstřebává, hojí a zklidňuje suchou pokožku.


Hodnocení zákazníků

5 hvězd
10
4 hvězdy
1
3 hvězdy
0
2 hvězdy
0
1 hvězda
0

  1. R

    Moc jsem si ho oblíbila na řasy, vlasy a nehty. Nehty mi viditelně posílily a přestaly se mi lámat.

    (ověřený vlastník)

  2. S

    ještě jsem ho nevyužila…..mám použito jen jednou

    (ověřený vlastník)

  3. L

    Perfektní

    (ověřený vlastník)


Mohlo by se Vám líbit…

Ricinový olej

Ricinový olej je rostlinný olej získávaný ze semen skočce obecného (ricinovníku, Ricinus communis). Ricinový olej je bezbarvá až velmi světle žlutá kapalina se slabou nebo žádnou chutí a pachem. Teplota varu je 313 °C, hustota 961 kg/m3. Jedná se o triacylglycerol, kde přibližně 90 % řetězců mastných kyselin tvoří kyselina ricinolejová. Dalšími významnými mastnými kyselinami jsou kyseliny olejová a linolová.

Kyselina ricinolejová, mononenasycená mastná kyselina s 18 atomy uhlíku v molekule, je neobvyklá tím, že má na dvanáctém uhlíku hydroxylovou skupinu. Tato skupina způsobuje neobvyklé polarizační vlastnosti kyseliny (a tedy i ricinového oleje) a umožňuje také chemickou derivatizaci, která u většiny jiných olejů ze semen není prakticky proveditelná. Proto jsou ricinový olej a kyselina ricinolejová cennými surovinami pro chemickou výrobu. V porovnání s jinými semennými oleji, které postrádají hydroxylovou skupinu, je ricinový olej výrazně dražší. Například v červenci 2007 se indický ricinový olej prodával okolo 0,90 USD za kilogram,[3], zatímco americký sójový, slunečnicový nebo řepkový olej stál jen zhruba 0,30 USD/kg.

Ricinový olej a jeho deriváty mají uplatnění při výrobě mýdel, maziv, hydraulických a brzdových kapalin, nátěrových hmot, barviv, inkoustů, plastů odolných vůči mrazu, vosků, leštidel, polyamidů, léčiv a parfémů.

Semeno skočce obsahuje také ricin, toxickou bílkovinu. Sklízení ricinových semen proto může být nebezpečné. Na povrchu rostliny byly totiž nalezeny alergenní sloučeniny, které mohou trvale poškodit nervový systém. Největšími producenty ricinového oleje jsou Indie, Brazílie a Čína; v těchto zemích byly také u osob pracujících se skočcem zaznamenávány škodlivé účinky na jejich zdraví. Kvůli tomuto problému, společně s obavami ohledně toxického vedlejšího produktu ricinu, bylo doporučeno hledat jiné zdroje hydroxymastných kyselin. Někteří vědci také zkoušejí geneticky modifikovat skočec tak, aby zabránili syntéze ricinu.