Galbanum

100% esenciální olej

Ferula galbaniflua


močopudné, zmírňuje bolesti a uvolňuje křeče

Objem

, ,

Indikace

, , , ,

Vůně

, , ,

Tón

(Hodnocení: 4)

od 208 

Popis produktu

Galbanum (Ferula galbaniflua) pochází ze Středního východu. Galbanum je olejovitá pryskyřice okoličnaté rostliny, která dorůstá až do výšky 2 metrů. Již v antice se pryskyřice používala jako lék i jako vykuřovadlo.

Esenciální olej je močopudný, antimikrobiální, mírní bolesti, je antiseptický, uvolňuje křeče a rozpouští hleny. Jeho použití je vhodné při akné, stárnoucí pleti, revmatismu, při hysterii, nervovém napětí, stresu, při abscesech, vráskách, premenstruačním syndromu a paranoie. V kosmetice se využívá k výrobě parfémů a mýdel. Také je vhodný k výrobě mastí na nehojící se rány.

Esenciální olej se získává destilací vodní parou. Takto vzniká bezbarvá či mírně olivová tekutina s kořenitou, pronikavou vůní.

Vhodný jako repelent.


Doplňující informace

Hlavní komponenty:Beta Pinene, Delta-3-Carene, Alpha-Pinene
Použitá část rostliny:Pryskyřice
Extrakční proces:Parovodní destilace
Fyzický vzhled:Bezbarvá až světle žlutá kapalina
Země původu:Írán
#CAS:8023-91-4 ; 93165-40-3
#FEMA:2501
#EINEC:296-925-4

Vhodné kombinace

Ať už vyrábíte vlastní masážní olej nebo jen hledáte inspiraci pro kompozici vůní, můžeme Vám z vlastní zkušenosti doporučit tyto oleje, se kterými se Galbanum vhodně doplňuje.


Hodnocení zákazníků

5 hvězd
3
4 hvězdy
1
3 hvězdy
0
2 hvězdy
0
1 hvězda
0


Mohlo by se Vám líbit…

Galbanum

Galbanum pochází z rostliny podobné fenyklu. Bývá užíván při psychosomatických potížích. Užívá se především při záchvatech paniky. Používá se již po tisíc let. Zmínky o něm lze najít již v Egyptském papyru či ve Starém zákoně. Vyvažující a harmonická vůně esenciálního oleje Galbanum je vhodná k zesílení duchovního uvědomění a k meditaci. V kosmetickém průmyslu se galbanový olej užívá, jako ustalovač ostatních vůní. Z tohoto důvodu je často součástí parfémů, mýdel, šampónů a tělových krémů.