oblíbené

Levandule

100% esenciální olej

Lavandula angustifolia


pomáhá při bolestech hlavy a vyčerpání, upravuje činnost střev

Objem

10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1000 ml

Indikace

, , , ,

Vůně

,

Tón

,

Hodnoceno 4.84 z 5 na základě 19 hodnocení zákazníků
(Hodnocení: 19)

od 57 

Popis produktu

Všeobecně nejoblíbenější a nejpoužívanější esenciální olej na světě. Jako jeden z mála esenciálních olejů, lze levanduli bezpečně použít neředěnou na kůži. Uklidňuje při napětí a depresi, tlumí bolesti hlavy, menstruační bolesti a dýchací obtíže. Snižuje krevní tlak, urychluje hojení, odpuzuje hmyz. Také má analgetické, protizánětlivé, antiseptické, sedativní a stimulační účinky. Levandulová silice neutralizuje pachy.

Levandule je příjemná v deodorantech, prospívá každému typu pleti, urychluje regeneraci kožních buněk a tím může být považován za látku omlazující pleť.

Esenciální olej se získává destilací květů a listů trsovitého polokeře 50 centimetrů vysokého, rozšířeného po celé Evropě. Hlavním producentem je Francie, Tasmánie a Anglie.


Doplňující informace

Složení:Linalool, Linalyl Acetate
Použitá část rostliny:Květy
Extrakční proces:Parovodní destilace
Fyzický vzhled:Bezbarvá až světle žlutá kapalina
Země původu:Indie
#EAN:8594048980001
#CAS:8000-28-0 ; 90063-37-9
#FEMA:2622
#EINEC:289-995-2

Vhodné kombinace

Ať už vyrábíte vlastní masážní olej nebo jen hledáte inspiraci pro kompozici vůní, můžeme Vám z vlastní zkušenosti doporučit tyto oleje, se kterými se Levandule vhodně doplňuje.


Grafitová mast 1% na keloidní jizvy a na podporu hojení po popáleninách

1% Grafites
vitamín E
chlorofyl
masťový základ

Použití
Mast je vhodná k urychlení hojení popálenin, k zabránění vzniku fibrotických a keloidních jizev či k jejich odstranění. Hlavní obsahová složka Grafites příznivě působí na metabolismus kůže a tuků, ostatní složky regenerují a epitelizují.
Aplikace
2x denně vmasírovat do postiženého místa.


19 recenzí Levandule 100% esenciální olej

  1. Hodnocení 4 z 5

    (ověřený vlastník)

  2. Hodnocení 5 z 5

    (ověřený vlastník)

  3. Hodnocení 5 z 5

    (ověřený vlastník)

  4. Hodnocení 5 z 5

    (ověřený vlastník)

  5. Hodnocení 5 z 5

    (ověřený vlastník)

  6. Hodnocení 5 z 5

    (ověřený vlastník)

  7. Hodnocení 5 z 5

    (ověřený vlastník)

  8. Hodnocení 5 z 5

    (ověřený vlastník)

  9. Dokonale autentická. Výraznejšia ako som čakal, ale to vobec nevadí. Práve naopak.

    Hodnocení 5 z 5

    (ověřený vlastník)

  10. Příjde mi ostrá,asi je to odrudou….

    Hodnocení 3 z 5

    (ověřený vlastník)

  11. Hodnocení 5 z 5

    (ověřený vlastník)

  12. Hodnocení 5 z 5

    (ověřený vlastník)

  13. Hodnocení 5 z 5

    (ověřený vlastník)

  14. Hodnocení 5 z 5

    (ověřený vlastník)

  15. Hodnocení 5 z 5

    (ověřený vlastník)

  16. Hodnocení 5 z 5

    (ověřený vlastník)

  17. Hodnocení 5 z 5

    (ověřený vlastník)

  18. Hodnocení 5 z 5

    (ověřený vlastník)

  19. Hodnocení 5 z 5

    (ověřený vlastník)


Přidat recenzi


Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by se Vám líbit…

Levandule

Levandule lékařská (Lavandula angustifolia) je aromatická a léčivá rostlina z čeledi hluchavkovitých (Lamiaceae). Lidově se levandule nazývá také jako dulenka, devandule, špikanard nebo špikrnát.

Největší význam má jako tradiční léčivá a aromatická rostlina. Drogou je květ, který obsahuje třísloviny a silice s několika terpeny, působící fytoncidně. V České republice lze tento druh volně pěstovat, droga má však slabší účinky.

Nálev z květu levandule se přidává do koupele – již v antickém Římě ji přidávali do koupele (latinské lavare znamená mýt, umývat se). Levandule se také vkládá mezi oblečení v šatníku, které krásně provoní a zároveň odpuzuje šatní moly. Uplatní se v kosmetickém průmyslu (vonné oleje, parfémy). Používá se i v kuchyni, hlavně ve Francii, Španělsku, Itálii, je jednou ze součástí provensálského koření. Květ levandule je pro své zklidňující účinky přidáván do směsí bylinek užívaných při bolestech hlavy, nespavosti, nervozitě a závratích. Mírně snižuje krevní tlak. Masáže oleji z levandule pomáhají při revmatických bolestech a mají povzbuzující účinek.

Je známa předevšim pro svou nezaměnitelnou vůni. V průměru dorůstá až do výšky 50 či 60 cm.

Tato rostlina se vyskytuje na vysluněných svazích, ojediněle vystupuje až k hranici lesa a často je pěstovaná v kultivarech. Původně se vyskytovala pouze v západním Středozemí, ale kulturou se rozšířila po celém Středozemí. Tradiční oblastí pěstování je jihovýchodní Francie v Provence, ale pěstuje se i v mnoha dalších zemích jižní Evropy, v Alžírsku aj.