Myrha

100% esenciální olej

Commiphora Myrrha


ulevuje při nachlazení, hojí opary a uklidňuje

Objem

10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1000 ml

Indikace

, , , , ,

Vůně

, , ,

Tón

(Hodnocení: 13)

od 142 

Popis produktu

Myrha je vhodná při nachlazení, kašli a zánětu průdušek. Má antiseptické, antivirové a antibakteriální vlastnosti. Pomáhá při zánětech dásní (prostředky ústní hygieny) a oparech. Ulevuje při křečích.

Vůně myrhy přináší klid, povznáší a uklidňuje mysl.

Upozornění: Tento esenciální olej má velmi hustou konzistenci, proto je nutné rozehřát ho před použitím ve vodní lázni. Pokud jej chcete mísit s dalšími esenciálními oleji, je nutné zahřát i je.


Doplňující informace

Hlavní komponenty:Curzerene, Lindestrene, Beta-Elemene
Použitá část rostliny:Pryskyřice
Extrakční proces:Parovodní destilace
Fyzický vzhled:tmavá hustá kapalina blížící se vzhledem spíše pryskyřici
Země původu:Somálsko
#EAN:8594048989103
#CAS:8016-37-3 ; 84929-26-0
#FEMA:2766
#EINEC:232-543-6 ; 284-510-0

Vhodné kombinace

Ať už vyrábíte vlastní masážní olej nebo jen hledáte inspiraci pro kompozici vůní, můžeme Vám z vlastní zkušenosti doporučit tyto oleje, se kterými se Myrha vhodně doplňuje.


Pleťové tonikum na aknózní pleť

1 polévková lžíce Levandulová florální voda
1 polévková lžíce Růžová florální voda
3 polévková lžíce vinilínového extraktu
1 polévková lžíce gelu aloe vera
1 polévková lžíce měsíčkového extraktu
1 polévková lžíce tymiánové tinktury

Vhodné pro: normální pleť, mastnou a aknózní pleť s tvorbou pupínků.

Postup
Všechny ingredience nalijte do vydezinfikované lahvičky s uzávěrem. Důkladně protřepejte. Skladujte na tmavém a chladném místě. Spotřebujte do 2 měsíců.
Aplikace
Tonikum naneste na očištěný obličej a krk čistým tamponem, vyhněte se oblasti okolo očí.


Hodnocení zákazníků

5 hvězd
10
4 hvězdy
2
3 hvězdy
1
2 hvězdy
0
1 hvězda
0

  1. R

    Veľmi zemitá voňa, ktorú rád miešam napríklad s kadidlom alebo frangipani (prípadne ylang-ylang).

    (ověřený vlastník)

  2. A

    děkujeme 🙂

    (ověřený vlastník)

  3. L

    Voní nádherně. Výrazně sladká, hladivá, utěšující vůně. Zkrátka balzám na duši…

    (ověřený vlastník)


Mohlo by se Vám líbit…

Myrha

Myrha je modrozelená pryskyřice, sušená míza stromu myrhovníku (Commiphora). Pochází ze Somálska a východní části Etiopie. Jako myrha bývá označována i směs míz různých druhů stromů rodu Commiphora a Balsamodendron, zejména Commiphora erythraea (někdy nazývaná východní indická myrha), Commiphora opobalsamum a Balsamodendron kua. Výraz myrha je odvozen z hebrejského „murr“ nebo „maror“, tzn. „hořký“.

Myrha je složkou kadidla. Byla velmi ceněna ve starověku a její hodnota byla často větší než její váha ve zlatě. Ve starém Římě byla ceněna na pětinásobek ceny kadidla, které se později stalo známějším. Myrha byla pálena při starověkých římských pohřbech, aby zastřela zápach vznikající při pálení mrtvých. Říkalo se, že římský císař Nero spálil při pohřbu manželky Poppaey množství myrhy odpovídající roční spotřebě.

Kvalita pryskyřice se posuzuje podle jasnosti, tmavosti a lepivosti na čerstvém zlomu. Vůně surové pryskyřice je ostrá, příjemná, poněkud hořká a může být zhruba popsána jako „typicky pryskyřičná”. Kouř vznikající pálením je těžký, hořký, mírně fenolické vůně a může být zabarven nepatrnou vanilkovou sladkostí. Na rozdíl od většiny pryskyřic myrha při hoření expanduje a „kvete“, namísto aby tála.

Myrha je zmíněna v Bibli v Evangeliu podle Matouše jako jeden ze tří darů, které přinesli mudrci (tři králové) narozenému Ježíšovi, což vypovídá o tom, jak cenná v té době byla.

Myrha byla používána jako balzámovací mast. V kadidle byla užívána do 15. století jako symbol pokání při pohřbech a kremacích.

Myrha je přidávána do některých mastí a léčivých přípravků, užívá se jako přísada v parfémech, zubních pastách, pleťových vodách a jiných moderních kosmetických přípravcích. V lidovém léčitelství se používá při zánětech dutiny ústní.