Bay

100% esenciální olej

Pimenta acris


prohřeje, posílí nervový systém a uvolní dýchací cesty

Objem

10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1000 ml

Indikace

, ,

Vůně

,

Tón

,

Hodnoceno 4.88 z 5 na základě 8 hodnocení zákazníků
(Hodnocení: 8)

od 68 

Popis produktu

Esenciální olej nazývaný Bay pochází z listů pimentovníku (Pimenta acris). Má antiseptické, antidepresivní a uklidňující účinky. Je vhodný při nemocech dýchacích cest, při nervovém vypětí a svalových bolestech.

Bývá součástí prostředků proti vypadávání vlasů a další pánské kosmetiky, neboť olej z pimentovníku stejně jako ricinový olej pomáhá prokrvovat vlasovou pokožku a tím stimulovat růst vlasů. Naše společnost vyrábí zákazníky oceňovaný Bay- ricinový šampon (viz sekce přírodní kosmetika).


Není vhodné pro astmatiky
Tento EO dráždí sliznice a není proto vhodný pro astmatiky a pro lidi s dýchacími potížemi.

Doplňující informace

Složení:Eugenol, Myrcene, Chavicol, Linalool, 1,8-Cineole
Použitá část rostliny:Listy
Extrakční proces:Parovodní destilace
Fyzický vzhled:Žlutá až tmavě hnědá kapalina
Země původu:Indie
#EAN:8594048983026
#CAS:8006-78-8 ; 85085-61-6
#FEMA:2122
#EINEC:285-385-5 ; 294-376-5

Vhodné kombinace

Ať už vyrábíte vlastní masážní olej nebo jen hledáte inspiraci pro kompozici vůní, můžeme Vám z vlastní zkušenosti doporučit tyto oleje, se kterými se Bay vhodně doplňuje.


Hodnocení zákazníků

5 hvězd
7
4 hvězdy
1
3 hvězdy
0
2 hvězdy
0
1 hvězda
0

  1. L

    Úžasná vůně.

    Hodnocení 5 z 5


Mohlo by se Vám líbit…

Bay

Pimentovník (Pimenta) je rod rostlin z čeledi myrtovité. Plodem je kulovitá bobule. Rod zahrnuje 16 druhů a je rozšířen zejména v Karibiku a Střední Americe, v menší míře i v Mexiku a Jižní Americe. Pimentovníky mají tvrdé a trvanlivé dřevo a jsou zdrojem silic využívaných zejména v kosmetice, parfumerii a lékařství.

Nejznámějším zástupcem rodu je pimentovník pravý, poskytující nové koření. O něco méně kvalitní nové koření se získává i z příbuzného druhu Pimenta racemosa. Oba druhy jsou zdrojem vonných silic a v tropech jsou pěstovány jako příjemně aromatické okrasné dřeviny. Z listů karibského druhu P. racemosa je destilována silice, známá jako bay oil a používaná zejména v kosmetice a parfumerii. Listy a plody jsou též využívány k aromatizaci potravin a v medicíně.

Pro doručení do Vánoc objednejte nejpozději 16.prosince Skrýt