Levandule bulharská

100% esenciální olej

Lavandula angustifolia


(Hodnocení: 14)

od 79 

Popis produktu

Levandulový esenciální olej ulevuje při stresu, úzkosti a depresivních stavech. Pomáhá při problémech se spánkem. Používá se jako insekticid.

Je vhodný pro tonizaci pleti. Je bohatý na přírodní antioxidanty jež napomáhají zbavit se toxinů, které mohou být na pokožce. To pomáhá udržovat vaši pleť dlouhodobě zdravou a čistou. Olej také pokožku prokrvuje, což pomáhá při při léčbě a hojení akné, jizev a ranek na obličeji.

Jako častá součást kosmetických přípravků zklidňuje pokožku hlavy, pomáhá léčit záněty a ulevuje od svědění.

Mnozí lidé se shodují, že bulharská levandule je nejlepším z levandulových olejů, tak ji vyzkoušejte a napište nám.

Tento olej je vhodné používat samostatně, ale také v kombinaci s dalšími esenciálními oleji.

Tento esenciální olej je 100% organický.


Není vhodné pro těhotné ženy
V těhotenství a při kojení doporučujeme se tomuto oleji vyhnout.

Doplňující informace

Hlavní komponenty:Linalool, Linalyl acetate, Camphor
INCI:Lavandula angustifolia oil
Použitá část rostliny:Vrchní část rostliny
Extrakční proces:Parovodní destilace
Fyzický vzhled:Téměř bezbarvá kapalina
Země původu:Bulharsko
#EAN:8594048980001
#CAS:8000-28-0

Hodnocení zákazníků

5 hvězd
12
4 hvězdy
2
3 hvězdy
0
2 hvězdy
0
1 hvězda
0

  1. E

    Krásná intenzivní vůně. Používám hlavně s octem místo aviváže a prádlo voní nádherně.

    (ověřený vlastník)

  2. A

    levandulka levandulova hezky voní

    (ověřený vlastník)


Mohlo by se Vám líbit…

Levandule

Levandule lékařská (Lavandula angustifolia) je aromatická a léčivá rostlina z čeledi hluchavkovitých (Lamiaceae). Lidově se levandule nazývá také jako dulenka, devandule, špikanard nebo špikrnát.

Největší význam má jako tradiční léčivá a aromatická rostlina. Drogou je květ, který obsahuje třísloviny a silice s několika terpeny, působící fytoncidně. V České republice lze tento druh volně pěstovat, droga má však slabší účinky.

Nálev z květu levandule se přidává do koupele – již v antickém Římě ji přidávali do koupele (latinské lavare znamená mýt, umývat se). Levandule se také vkládá mezi oblečení v šatníku, které krásně provoní a zároveň odpuzuje šatní moly. Uplatní se v kosmetickém průmyslu (vonné oleje, parfémy). Používá se i v kuchyni, hlavně ve Francii, Španělsku, Itálii, je jednou ze součástí provensálského koření. Květ levandule je pro své zklidňující účinky přidáván do směsí bylinek užívaných při bolestech hlavy, nespavosti, nervozitě a závratích. Mírně snižuje krevní tlak. Masáže oleji z levandule pomáhají při revmatických bolestech a mají povzbuzující účinek.

Je známa předevšim pro svou nezaměnitelnou vůni. V průměru dorůstá až do výšky 50 či 60 cm.

Tato rostlina se vyskytuje na vysluněných svazích, ojediněle vystupuje až k hranici lesa a často je pěstovaná v kultivarech. Původně se vyskytovala pouze v západním Středozemí, ale kulturou se rozšířila po celém Středozemí. Tradiční oblastí pěstování je jihovýchodní Francie v Provence, ale pěstuje se i v mnoha dalších zemích jižní Evropy, v Alžírsku aj.