Levandulová florální voda

sprej

Lavandula angustifolia

100ml


hydratační a energizující

Objem

(Hodnocení: 3)

153 

Popis produktu

Energizující a hydratační levandulová je voda vhodná pro všechny typy pleti, zejména pro citlivou, dětskou a zralou. Tato květinová voda je přírodním tonikem. Levandulová květinová voda zklidňuje a dezinfikuje pleť, chrání ji před podrážděním a vznikem nedokonalostí. Je vhodná, jako součást pleťového krému nebo mléka.

Vzhledem ke svému vzniku si zachovává krásnou vůni a aromaterapeutické účinky.


Doplňující informace

Složení:Aqua, Lavandula angustifolia

Tonikum pro citlivou a suchou pokožku

2 polévkové lžíce Růžová florální voda
1 polévková lžíce květová voda z měsíčku
1 polévková lžíce Neroliová florální voda
1 polévková lžíce Heřmánková florální voda
1 polévková lžíce Levandulová florální voda
2 čajové lžičky jablečný ocet
2 čajové lžičky rostlinný glycerin

Vhodné pro: citlivou a suchou pleť.

Postup
Všechny odměřené ingredience nalijte do vydezinfikované lahvičky s uzávěrem. Důkladně protřepejte dokud se vše nepromíchá. Skladujte na tmavém a chladném místě. Spotřebujte do 2 měsíců.
Aplikace
Čistým tamponkem aplikujte na čistý obličej a krk (vyhněte se oblasti okolo očí).


Hodnocení zákazníků

5 hvězd
2
4 hvězdy
0
3 hvězdy
1
2 hvězdy
0
1 hvězda
0

  1. S

    ANO JSEM VELMI SPOKOJENÁ……

    (ověřený vlastník)


Mohlo by se Vám líbit…

Levandule

Levandule lékařská (Lavandula angustifolia) je aromatická a léčivá rostlina z čeledi hluchavkovitých (Lamiaceae). Lidově se levandule nazývá také jako dulenka, devandule, špikanard nebo špikrnát.

Největší význam má jako tradiční léčivá a aromatická rostlina. Drogou je květ, který obsahuje třísloviny a silice s několika terpeny, působící fytoncidně. V České republice lze tento druh volně pěstovat, droga má však slabší účinky.

Nálev z květu levandule se přidává do koupele – již v antickém Římě ji přidávali do koupele (latinské lavare znamená mýt, umývat se). Levandule se také vkládá mezi oblečení v šatníku, které krásně provoní a zároveň odpuzuje šatní moly. Uplatní se v kosmetickém průmyslu (vonné oleje, parfémy). Používá se i v kuchyni, hlavně ve Francii, Španělsku, Itálii, je jednou ze součástí provensálského koření. Květ levandule je pro své zklidňující účinky přidáván do směsí bylinek užívaných při bolestech hlavy, nespavosti, nervozitě a závratích. Mírně snižuje krevní tlak. Masáže oleji z levandule pomáhají při revmatických bolestech a mají povzbuzující účinek.

Je známa předevšim pro svou nezaměnitelnou vůni. V průměru dorůstá až do výšky 50 či 60 cm.

Tato rostlina se vyskytuje na vysluněných svazích, ojediněle vystupuje až k hranici lesa a často je pěstovaná v kultivarech. Původně se vyskytovala pouze v západním Středozemí, ale kulturou se rozšířila po celém Středozemí. Tradiční oblastí pěstování je jihovýchodní Francie v Provence, ale pěstuje se i v mnoha dalších zemích jižní Evropy, v Alžírsku aj.