Neroli

100% esenciální olej

Citrus aurantium amara


podporuje koncentraci, harmonizuje a je silné afrodiziakum

Objem

10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1000 ml

Indikace

, , , ,

Vůně

, ,

Tón

Hodnoceno 4.74 z 5 na základě 27 hodnocení zákazníků
(Hodnocení: 27)

od 123 

Popis produktu

Neroliová silice má výrazně antidepresivní a afrodiziakální vlastnosti, zlepšuje koncentraci, povzbuzuje trávení. Také má antibakteriální, protizánětlivé, sedativní a tonizující účinky.Vhodná pro všechny typy pleti, podporuje obnovu buněk.

Neroli je často součástí luxusních parfémů a kosmetických krémů k regeneraci suché přecitlivělé pokožky.

Esenciální olej se získává destilací nebo extrakcí čerstvých květů hořkého pomerančovníku. Původem je z Indie, největší pěstitelé jsou Italové, Španělé, Francouzi, Egypťané.


Není vhodné pro těhotné ženy
V těhotenství a při kojení doporučujeme se tomuto oleji vyhnout.

Doplňující informace

Hlavní komponenty:Linalool, Limonene, Linalyl acetate, Trans-Ocimene
Použitá část rostliny:Květy
Extrakční proces:Parovodní destilace
Fyzický vzhled:Světle až jantarově žlutá kapalina
Země původu:Egypt
#EAN:8594048982128
#CAS:8016-38-4 ; 72968-50-4
#FEMA:2771
#EINEC:277-143-2

Vhodné kombinace

Ať už vyrábíte vlastní masážní olej nebo jen hledáte inspiraci pro kompozici vůní, můžeme Vám z vlastní zkušenosti doporučit tyto oleje, se kterými se Neroli vhodně doplňuje.


Tonikum pro citlivou a suchou pokožku

2 polévkové lžíce Růžová florální voda
1 polévková lžíce květová voda z měsíčku
1 polévková lžíce Neroliová florální voda
1 polévková lžíce Heřmánková florální voda
1 polévková lžíce Levandulová florální voda
2 čajové lžičky jablečný ocet
2 čajové lžičky rostlinný glycerin

Vhodné pro: citlivou a suchou pleť.

Postup
Všechny odměřené ingredience nalijte do vydezinfikované lahvičky s uzávěrem. Důkladně protřepejte dokud se vše nepromíchá. Skladujte na tmavém a chladném místě. Spotřebujte do 2 měsíců.
Aplikace
Čistým tamponkem aplikujte na čistý obličej a krk (vyhněte se oblasti okolo očí).


Hodnocení zákazníků

5 hvězd
21
4 hvězdy
5
3 hvězdy
1
2 hvězdy
0
1 hvězda
0

  1. E

    super

    Hodnocení 5 z 5

    (ověřený vlastník)

  2. K

    Cítím trošku agresivnější ocásek, což neroli někdy mívá, i tak vůni doporučuji.

    Hodnocení 4 z 5

    (ověřený vlastník)

  3. L

    Jako máme sladkou kávu a hořkou kávu, tak máme sladký pomeranč a neroli. 😀 Příjemně květová vůně, ale přece nahořklá…. Chvíli jsem si musel zvykat, abych jí přišel na chuť.

    Hodnocení 5 z 5

    (ověřený vlastník)

  4. K

    Nadherne. Cekala jsem trpci vuni ze zkusenosti s jinymi vyrobci,ale tady je citit i troska cerstveho kvetu,jako primo ze stromu. Jsem nadsena.

    Hodnocení 5 z 5

    (ověřený vlastník)


Mohlo by se Vám líbit…

Neroli

Pomerančovník čínský (Citrus sinensis) je jedním z nejrozšířenějších druhů rodu citrus. Dnes již neexistuje jeho planá forma a tím není jeho původ zcela jasný. Podle novějších výzkumů je považován za křížence (Citrus ×sinensis) mezi druhy mandarinkou obecnou (Citrus reticulata) a pomelem (Citrus maxima). Bylo vypěstováno mnoho morfologicky odlišných odrůd, mezi kterými je úzká genetická diverzita, většina z nich má původ v jediném exempláři.

Pochází pravděpodobně z oblastí v jihozápadní Číně a severovýchodní Indii. Do Evropy, do okolí Středozemního moře, se dostal patrně okolo roku 1450 s italskými nebo roku 1500 s portugalskými mořeplavci.

Zprvu byly pomerančovníky čínské v Evropě ceněné pro léčebné vlastnosti, teprve později se dostaly do obliby jeho chutné plody. Začaly být pěstované na místech se subtropickým klimatem v zahradách a v mírném pásmu v oranžériích. Postupně byly šířené do dalších světadílů a staly se na mnoha místech s vhodnými klimatickými podmínkami běžnými ovocnými dřevinami. Je považován za nejčastěji pěstovaný strom na světě.

Dřevo stromu je tvrdé, nažloutlé, dobře se opracovává s vyrábí se z něho nábytek a další truhlářské výrobky, dobře se soustruží a je vyhledáváno rytci. Je však náchylné k napadení termity a jeho jemné piliny vznikající při broušení mohou způsobit astma. Nadměrný kontakt se slupkou plodů způsobuje u citlivých osob dermatitidu. Olej vylisovaný ze semen sloužívá jako stolní olej, vzniklé pokrutiny obsahují mnoho bílkovin vhodných ke zkrmení. Z 1 kg květů se získá 1 g oleje ceněného v kosmetice. Další oleje jsou lisovány z listů, mladých větviček i nezralých plodů. Strom je důležitou medonosnou dřevinou, květy během kvetení poskytují hojnost nektaru a např. v Kalifornii je asi 25 % všeho medu citrusového původu. Z vrchních vrstev kůry se získávají terpeny používané k výrobě nátěrových hmot pro lodě.

Využití plodů a obsažené látky v nich je uvedeno v článku Pomeranč.