Fotka produktu je pouze ilustrační

Hing

100% esenciální olej

Ferula asafoetida


185 

10 skladem

Skladem

Popis produktu

Esenciální olej Hing je užitečný v mnoha směrech. Je extrahován z malé rostliny, která roste divoce v Indii. Pro svou silnou vůni byl Hing po staletí používán jako ochucovadlo a koření. Má ale i mnoho léčebných účinků. Pomáhá k uvolnění a odstranění hlenu z dýchací soustavy. Používá se také k léčbě metabolických poruch. Je široce používán v ájurvédské léčbě.

Náš esenciální olej Hing je bohatý na antibakteriální, antimikrobiální a karminativní složky. Ukázal se také být ideální složkou v kosmetice a aplikacích péče o pleť. Redukuje akné a udržuje pokožku hydratovanou. Při použití v mýdlech udržuje vaši pokožku v bezpečí a důkladně jí zbavuje nečistot a toxinů. Jako přírodní zvlhčovadlo se může použít jako ideální přípravek pro ošetření suchých, lámavých a ochablých vlasů.

Projímavé vlastnosti našeho přírodního esenciálního oleje Hing lze využít k obnovení zdravého pohybu střev, který napomáhá trávení a zabraňuje poruchám trávení a bolestem žaludku.

Silné, štiplavé a stimulující aroma z něj dělá ideální přísadu pro praktiky aromaterapie. Lze využít jeho sedativních vlastností. Pomáhá také zklidnit nervy, snižují úzkost a stres. Funguje také jako ideální odpuzovač hmyzu jako například much, komárů nebo štěnic.


Doplňující informace

Hlavní komponenty: 2-butyl ethyl tri-sulfide, foetidine
Použitá část rostliny:Pryskyřice
Extrakční proces:Parovodní destilace
Fyzický vzhled:Zlatožlutá kapalina
Země původu:Indie
#CAS:9000-04-8
#FEMA:2108

Ločidlo čertovo lejno

Ločidlo čertovo lejno (Ferula assa-foetida) je západoasijská, vytrvalá rostlina, vysoká průměrně 1,5 metru, kvetoucí mnoha drobnými, nažloutlými kvítky sestavenými do okolíků. Vzhledově vypadá jako klasická miříkovitá rostlina (fenykl, mrkev, petržel) obřích parametrů. Neobvyklé druhové jméno „čertovo lejno“ získala po pryskyřici (latinsky gummi-resina asa foetida) vytékající z poraněného kořene prosáklého mléčnou tekutinou, která na vzduchu tuhne v hnědou, nepříjemně zapáchající i silně nechutnou hmotu, jež má v tradičních asijských medicínách léčivé účinky.

Význam této rostliny spočívá v léčivých účincích klejopryskyřice (obsahující mj. četné silice a kyseliny) získávané ze sekrečních kanálků kořene. Je starobylou látkou používanou ve staročínské i staroindické medicíně. Používá se proti bolestem hlavy, zmírňuje příznaky hysterie a dalších nervových poruch, vegetativní neurózy a neurastenie. Používá se k léčbě popálenin a různých nehojících se ran, zvyšuje odolnost proti nachlazení a posiluje celkovou imunitu.

Pryskyřice je používána také jako koření k ochucení pokrmů z ryb a mnohde chuťově nahrazuje česnek a cibuli. Je pravidelnou součásti vegetariánských jídel, kde napomáhá k jejich stravitelnosti a zamezuje nadýmání. Přestože surová pryskyřice nepříjemně páchne, po tepelné úpravě je i pro Evropany přijatelná. Je jednou ze základních součástí Worcesterové omáčky.

0
Připojit se k Waitlist Budeme vás informovat, až bude produkt skladem. Zanechte prosím níže svou e-mailovou adresu.