Jasminum sambac

100% esenciální olej

Jasminum sambac


od 370 

Popis produktu

Tento esenciální olej má omlazující, posilující, energizující, afrodiziakální a uklidňující vlastnosti. V kosmetice je ceněn pro své hydratační, projasňující, antioxidační a vyživující vlastnosti, ale zejména pro svou vůni.

Silice má protizánětlivé, antiseptické, anestetické a analgetické vlastnosti. Je vhodná, jako přírodní deodorant. Pro zjemnění pokožky stačí přidat pár kapek do koupele. Ve spojení s kokosovým olejem pomáhá hojit a stahovat jizvy.

Esenciální olej z květů Jasminu sambac, známého též jako arabský jasmín,  je přírodní olej s nejjemnější, bohatou a velmi krásnou, sladkou, květinovou vůní a je cennou přísadou kosmetických výrobků. 


Doplňující informace

INCI:Jasminum sambac flower oil
Použitá část rostliny:Květy
Extrakční proces:Parovodní destilace
Fyzický vzhled:Světle žlutá kapalina
Země původu:Indie
#CAS:1034798-23-6

Vhodné kombinace

Ať už vyrábíte vlastní masážní olej nebo jen hledáte inspiraci pro kompozici vůní, můžeme Vám z vlastní zkušenosti doporučit tyto oleje, se kterými se Jasminum sambac vhodně doplňuje.


Mohlo by se Vám líbit…

Jasmín

Jasmín (latinsky Jasminum) je rod rostlin patřící do čeledě olivovníkovité (Oleaceae). Jako jasmín, nebo nepravý jasmín byl dříve také nazýván pustoryl (Philadelpus).

Roste v jižní Evropě a severní Americe. Vůně je typicky jasmínová – sladká, květinová, exotická až omamná. Z rostliny se sbírají nádherně vonící květy, které se sušené vykuřují, nebo se z čerstvých získává velmi drahý éterický olej. Z účinku jasmínu jako eterického oleje se uvádí, že jasmín uvolňuje napětí, neklid, úzkost, je vynikající jako antidepresivní olej, pomáhá při bolestech hlavy, žaludku a gynekologických potížích a otocích na pokožce. Také má pozitivní vliv má na celý dýchací systém a rovněž pomáhá při bolestech v krku.