Kostivalový olej

macerovaný olej

Symphytum officinale

50 ml


protizánětlivý a analgetický

Objem

Certifikace

, ,

231 

Skladem

Popis produktu

Kostivalový olej se připravuje macerací listů ve slunečnicovém oleji.

Díky svým protizánětlivým a analgetickým vlastnostem se tato tradiční bylina používá po staletí k podpoře hojení zlomenin a poškozených tkání.

Je bohatý na allantoin, slizovitou látku, která podporuje tvorbu nových buněk a mikroskopických krevních cév při procesu hojení.

Jedná se o kosmetickou surovinu pouze pro vnější použití.


Je vhodné pro masáže a vtírání do kůže
Před použitím na pokožku vyzkoušejte svou citlivost na esenciální olej na malém kousku kůže.

Doplňující informace

INCI:Symphytum officinale Leaf Extract and Helianthus annus Seed Oil
Použitá část rostliny:Listy
Extrakční proces:Extrakce sušených listů v slunečnicovém oleji
#CAS:84696-05-9
#EINEC:283-625-3

Mohlo by se Vám líbit…

Kostival lékařský

Kostival lékařský je léčivá rostlina z čeledi brutnákovitých. Lidově se této rostlině říká také medunice, černý kořen, volský jazyk, lupen sladký nebo kobylí mléko.

Kostival lékařský je zmiňován již od 12. století jako léčivá rostlina. Obsahuje hlavně třísloviny, slizové látky, silice či alkaloidy. Sbírá se především kořen, někdy i list a měl by se užívat zevně, protože obsahuje alkaloidy, které mohou být karcinogenní a při delším vnitřním užívání mohou poškozovat organismus. Používá se především jako mast nebo na obklady – na zlomeniny, při zánětu žil, při pohmožděninách.

0