Fotka produktu je pouze ilustační

Noční jasmín

100% esenciální olej

Nyctanthes arbor-tristis

od 3 ml


(Hodnocení: 3)

od 299 

Připojit se k Waitlist Budeme vás informovat, až bude produkt skladem. Zanechte prosím níže svou e-mailovou adresu.

Popis produktu

Esenciální olej noční jasmín je oblíben zejména v parfumářských a kosmetických produktech. Tento olej pomáhá regulovat kožní maz, proto je vhodný jak na mladou tak i zralou pleť. Vykazuje také antibakteriální a antioxidační vlastnosti, takže může být skvělým pomocníkem při každodenní péči o pleť.

V emocionální rovině vykazuje především sedativní vlastnosti, je široce používám v meditačních směsích pro uklidnění a povznesení ducha a v regeneračních masážních prostředcích.

Tento olej je destilován z květů keře Nyctanthes arbor-tristis zvané též Noční nebo Korálový Jasmín rostoucí v jižní a jihovýchodní Asii. Je to oficiální květina Západního Bengálska. Arbor tristis znamená smutný strom, neboť květy ztrácejí během dne svůj jas. Je známo, že celá rostlina včetně listů, kůry a semen má úžasné léčivé vlastnosti, pro které je využívána v tradičních a alternativních metodách již tisíce let. Květy jsou hvězdicovitého tvaru, bílé barvy s oranžovým středem a voní nádherně po medu. Otevírají se v noci a následujícího rána opadávají. Jejich množství je však takové, že během kvetoucího cyklu je keř stále plný květů.


Je vhodné pro aromaterapii
Tento EO je vhodný pro použití v aromadifuzéru či aromalampě.

Je vhodné pro masáže a vtírání do kůže
Před použitím na pokožku vyzkoušejte svou citlivost na esenciální olej na malém kousku kůže.

Doplňující informace

INCI:Nycthantes arbor - tristis Flower Oil
Použitá část rostliny:Květy
Extrakční proces:Parovodní destilace
Země původu:Indie
#CAS:90064-34-9
#EINEC:290-96-2

Hodnocení zákazníků

5 hvězd
3
4 hvězdy
0
3 hvězdy
0
2 hvězdy
0
1 hvězda
0

  1. I

    velmi příjemná vůně

    Ilona S. (ověřený vlastník)


Mohlo by se Vám líbit…

Jasmín

Jasmín (latinsky Jasminum) je rod rostlin patřící do čeledě olivovníkovité (Oleaceae). Jako jasmín, nebo nepravý jasmín byl dříve také nazýván pustoryl (Philadelpus).

Roste v jižní Evropě a severní Americe. Vůně je typicky jasmínová – sladká, květinová, exotická až omamná. Z rostliny se sbírají nádherně vonící květy, které se sušené vykuřují, nebo se z čerstvých získává velmi drahý éterický olej. Z účinku jasmínu jako eterického oleje se uvádí, že jasmín uvolňuje napětí, neklid, úzkost, je vynikající jako antidepresivní olej, pomáhá při bolestech hlavy, žaludku a gynekologických potížích a otocích na pokožce. Také má pozitivní vliv má na celý dýchací systém a rovněž pomáhá při bolestech v krku.

0
Připojit se k Waitlist Budeme vás informovat, až bude produkt skladem. Zanechte prosím níže svou e-mailovou adresu.