náš tip

Opopanax

100% esenciální olej

Commiphora glabrescens


(Hodnocení: 9)

od 71 

Popis produktu

Opopanax stejně jako jeho příbuzní Kadidlo a Myrha, byl po staletí ceněn pro svou schopnost omladit a oživit zdraví pokožky. Esenciální olej Opopanax je považován za střední až základní tón a nejčastěji se používá v  přírodních,  jemných parfémech, a také v difuzérech a vonných tyčinkách. Je to přírodní fixační prostředek a je ideální pro sofistikované parfemace. Opopanax esenciální olej také pomáhá zvládat bolesti a záněty, podporuje zdravý imunitní systém a může zmírnit nežádoucí svalové křeče. Jeho protizánětlivý a uklidňující účinek je také vysoce účinný pro zmírnění bolesti například při popáleninách, vyrážkách a kousnutí hmyzem.

Olej Opoponax nabízí bohatou a zemitou vůni s opojnými dřevitými nuancemi, které nám mohou pomoci zbavit se stresu a najít klid. Je tak vítán při řešení situační úzkosti a deprese, protože zklidňuje a harmonizuje tělo i mysl. Používá se při uctívání a očištění. Opopanax esenciální olej mísí mnoho svých léčivých schopností s omamnou vůní, která právem patří do rodiny „posvátných vůní“. Tento esenciální olej má také afrodiziakální vlastnosti a může být použit k inspiraci smyslných nálad.

Esenciální olej Opopanax je destilován parou z bohaté hnědé pryskyřice stromu Commiphora glabrescens, který roste v hustých zalesněných oblastech Etiopie. Esenciální olej Opopanax, známý také jako sladká myrha, sdílí mnoho stejných vlastností s Myrhou, protože se jedná o příbuzné rostliny. Vůně Opopanaxu se podobá vůni Myrhy, ale je sladší a lehčí.

Vysoký tropický strom, vytváří oleogumovou pryskyřici v tubulárních prostorách mezi kůrou a kmenem dřeva, která po naříznutí vytéká a po zaschnutí tvoří červenožluté „slzy“ obsahující 5-10 procent éterického oleje, asi 50 procent gumy cca 22 procent pryskyřice bez zápachu, což je komponenta zodpovědná za fixační vlastnosti tohoto oleje. Pryskyřice je podrobena destilaci parou, aby zachytila éterický olej s jeho sladce aromatickou, kořenitou, teplou, svěží a hlubokou balzamickou vůní.


Doplňující informace

INCI:Commiphora Erythraea Glabrescens (Opopanax) Oil
Použitá část rostliny:Pryskyřice
Extrakční proces:Parovodní destilace
Fyzický vzhled:Oranžovožlutá olejovitá kapalina
Země původu:Etiopie
#CAS:8021-36-1
#EINEC:232-558-8

Hodnocení zákazníků

5 hvězd
7
4 hvězdy
1
3 hvězdy
1
2 hvězdy
0
1 hvězda
0

  1. P

    Krásná vůně, směs (všeho), sladkost, zemitost, dřevo, balzamická, prostě nevšední vůně. Výborná na pleť, uklidňuje.

    Petr K. (ověřený vlastník)

  2. A

    zajímavá zemitá vůně

    Anonymní (ověřený vlastník)

  3. M

    Nádherná vůně,použití do mnoha přípravků-je krásný!

    Marie (ověřený vlastník)

  4. H

    Úžasný olej, příjemná, uklidňující vůně.

    Hana F. (ověřený vlastník)


Mohlo by se Vám líbit…

Commiphora glabrescens

Vysoký tropický strom, vytváří oleogumovou pryskyřici v tubulárních prostorách mezi kůrou a kmenem dřeva, která po naříznutí vytéká a po zaschnutí tvoří červenožluté „slzy“ obsahující 5-10 procent éterického oleje, asi 50 procent gumy cca 22 procent pryskyřice bez zápachu, což je komponenta zodpovědná za fixační vlastnosti tohoto oleje.

0