novinka

Ravintsara

100% esenciální olej

Cinnamomum camphora

od 10 ml


podporuje imunitní a dýchací systém

Objem

, , ,

Indikace

, ,

Vůně

,

Tón

,

od 135 

Popis produktu

Se svou svěží, kořeněnou vůní podobnou eukalyptu je esenciální olej ravintsara skvělý olej pro podporu zdravého dýchacího a imunitního systému. Má osvěžující a stimulující vliv na mysl, zlepšuje koncentraci.

Kafrovník má několik chemotypů, které jsou výsledkem různých podmínek růstu jako je podnebí, půda, nadmořská výška a pod. Existují 3 chemotypy: kafrový Hon Sho, který produkuje kafrový olej, linaloový Ho Sho a cineolový Yu Sho, který produkuje Ravintsaru.

Esenciální olej ravintsara je destilován z listů  kafrovníku Cinnamomum camphora, který roste volně v horských deštných lesích Madagaskaru.

Ravintsara bývá často zaměňována za esenciální olej ravensara (Ravensara aromatica). Přestože obě matečné rostliny (stromy) patří do skupiny Lauraceae a rostou na Madagaskaru, tyto dva oleje jsou zcela odlišné a jejich vůně a terapeutické vlastnosti se velmi liší.


Doplňující informace

INCI:Cinnamomum Camphora Leaf Oil
Použitá část rostliny:Listy
Extrakční proces:Parovodní destilace
Fyzický vzhled:Světlá kapalina
Země původu:Madagaskar
#CAS:92201-50-8
#EINEC:295-980-1

Mohlo by se Vám líbit…

Kafrovník lékařský

Kafrovník lékařský, nazývaný také skořicovník kafrovník (Cinnamomum camphora), je strom z čeledi vavřínovitých.

Dřevo, listy a kůra stromu obsahují kafrovou silici, která na vzduchu oxiduje a mění se v tuhý surový kafr. Kafrová silice se z přírodního materiálu získává destilací. K její průmyslové výrobě se používalo dřevo a kořeny stromů starých povětšinou 50 až 60 let, případně i listí ze stromů mladších. Ze silice se pak připravuje čistý kafr (Camphora naturalis raffinata). Tento produkt je někdy označován jako „japonský kafr“. V současnosti se tradiční způsob výroby udržel hlavně v Číně a na Tchaj-wanu, a to z důvodu potřeb tamního tradičního léčitelství. V průmyslu se dnes totiž používá zejména tzv. kafr technický, synteticky vyráběný z dostupnějšího pinenu, který je získáván z terpentýnového oleje extrahovaného z jehličnatých rostlin.

Kafr je bezbarvá až bílá vonná hmota, částečně krystalická, obsahující směs terpenických látek. Využití nachází zejména v lékařství a v parfumerii, kde se používá pro přípravu kosmetických a masážních přípravků, parfémů a jemných mýdel. V chemickém průmyslu je pak využíván k výrobě jiných terpenických derivátů, výbušnin, jako změkčovadlo plastických hmot, či jako složka laků a barev. Kafr zbavený safrolu se využívá k výrobě vanilkového a mátového aromatu pro potřeby potravinářského průmyslu.

0