novinka

Turecký olej

rostlinný olej lisovaný za studena

od 100ml


pomáhá uvést esenciální olej do vodného prostředí

Objem

, ,

(Hodnocení: 1)

od 85 

Popis produktu

Turecký olej známý též jako červený turecký olej je povrchově aktivní látka určená pro uvedení esenciálních olejů, které jsou ve vodě nerozpustné, do vodného prostředí. Je rychle biologicky odbouratelný, 100% dispergovatelný ve vodě a umožňuje jednoduchým způsobem vytvářet přírodní koupelové oleje bez konzervantů podle Vašich individuálních potřeb.

Esenciální oleje jsou nerozpustné ve vodě a lehčí než voda. Řada z nich může v koncentrovaném stavu dráždit pokožku. Z toho plyne, že pokud přidáme do koupele samotný esenciální olej, plave na hladině, ve vodě se nerozpouští a v kontaktu s pokožkou může dráždit. Proto je dobré rozpustit esenciální olej nebo jejich kombinaci (10-12%) nejprve v tureckém oleji a teprve pak tuto směs (2-3 polévkové lžíce) přidat do koupele.  V místě přidání se voda mléčně zakalí, což není na závadu, neboť se směs posléze snadno rozptýlí. Téměř nepění, proto je vhodná i do vířivek.

 


Doplňující informace

INCI:Sulphated Castor oil

Hodnocení zákazníků

5 hvězd
1
4 hvězdy
0
3 hvězdy
0
2 hvězdy
0
1 hvězda
0


Mohlo by se Vám líbit…