Vavřín

rostlinný olej lisovaný za studena

Laurus nobilis

50ml


236 

Skladem

Popis produktu

Vavřínový olej se získává vařením plodů a semen keře Laurus nobilis. Získaný  olej je zelené barvy a příjemné vůně. Jeho silné antibakteriální vlastnosti jej předurčují k použití v produktech péče o problematickou, aknózní, suchou a ekzematickou pleť. Pro svou schopnost uvolňovat svaly je vhodný do prostředků na bolavé klouby, svaly, při artritidě a revmatismu.

Je doporučován pro použití v mýdlech, masážních olejích a zejména vlasové kosmetice.

Upozornění: Olej je určen pouze k vnějšímu použití, nezaměňovat s esenciálním olejem.


Doplňující informace

INCI:Laurus nobilis fruit oil
Použitá část rostliny:Bobule a semena
Extrakční proces:Vodní extrakce
Země původu:Turecko
#EAN:8594048985869
#CAS:8007-48-5

Mohlo by se Vám líbit…

Vavřín

Vavřín (Laurus) je rod dřevin z čeledi vavřínovitých. Jsou to stromy s jednoduchými střídavými listy a drobnými pravidelnými květy v okolíkovitých květenstvích. Plodem je peckovice. Rod zahrnuje pouze 3 druhy a je rozšířen ve Středomoří a v Makaronésii. Vavřín vznešený je používán jako koření (bobkový list) a léčivá rostlina. V ČR se pěstuje jako kbelíková rostlina.

Listy vavřínu vznešeného poskytují známé koření, bobkový list, které je oblíbené zejména v jihoevropské kuchyni. Olej ze semen se používá při výrobě mýdla.[12][2] V teplých krajích je vavřín vznešený pěstován jako okrasná dřevina. V České republice je možno jej pěstovat jako kbelíkovou rostlinu. Vyžaduje přes léto plně osluněné stanoviště a dobře propustnou půdu. V zimě jej lze umístit do skleníku nebo světlé chodby a omezit zálivku. Vavřín je v různých částech světa používán jako léčivá rostlina. Má antibakteriální a antimykotické účinky, tlumí křeče a používá se jako tonikum, adstringens a sedativum aj.

0