Fotka produktu je pouze ilustrační

Bay

100% esenciální olej

Pimenta acris


prohřeje, posílí nervový systém a uvolní dýchací cesty

Objem

10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1000 ml

Indikace

, ,

Vůně

,

Tón

,

Certifikace

, ,

4,635 hodnocení

od 112 Kč

Připojit se k Waitlist Budeme vás informovat, až bude produkt skladem. Zanechte prosím níže svou e-mailovou adresu.

Popis produktu

Esenciální olej Bay je získáván z listů pimentovníku, tropického stromu původem z Karibiku a Střední Ameriky. Tento olej je ceněný pro své silné antiseptické, protizánětlivé a analgetické vlastnosti.

 

Pomáhá při respiračních problémech, zánětech dýchacích cest a je výborným pomocníkem při nachlazení a kašli. V aromaterapii se používá k uvolnění při nervovém vypětí, stresu a svalových bolestech. Má relaxační účinky, které pomáhají zklidnit nervovou soustavu a zmírnit napětí. Bay olej je také ideální pro masáže, neboť prokrvuje pokožku a podporuje hojení.

Využívá se také v kosmetických produktech pro mastnou a aknózní pleť.Naše společnost vyrábí zákazníky oceňovaný Bay- ricinový šampon (viz sekce přírodní kosmetika).


Bezpečnostní informace

GHS07
GHS08
GHS09
H304 Při požití a vniknutí do dýchacích cest může způsobit smrt.
H315 Dráždí kůži.
H317 Může vyvolat alergickou kožní reakci.
H319 Způsobuje vážné podráždění očí.
H341 Podezření na genetické poškození.
H351 Podezření na vyvolání rakoviny.
H411 Toxický pro vodní organismy, s dlouhodobými účinky.

Je vhodné pro aromaterapii
Tento EO je vhodný pro použití v aromadifuzéru či aromalampě.

Není vhodné pro astmatiky
Tento EO dráždí sliznice a není proto vhodný pro astmatiky a pro lidi s dýchacími potížemi.

Je vhodné pro masáže a vtírání do kůže
Před použitím na pokožku vyzkoušejte svou citlivost na esenciální olej na malém kousku kůže.

Doplňující informace

Hlavní komponenty:Eugenol, Myrcene, Chavicol, Linalool, 1,8-Cineole
INCI:Pimenta acris Leaf Oil
Použitá část rostliny:Listy
Extrakční proces:Parovodní destilace
Fyzický vzhled:Žlutá až tmavě hnědá kapalina
Země původu:Indie
#EAN:8594048983026
#CAS:8006-78-8 ; 85085-61-6
#FEMA:2122
#EINEC:285-385-5 ; 294-376-5

Vhodné kombinace

Pokud hledáte inspiraci pro kompozici vůní, můžeme Vám z vlastní zkušenosti doporučit tyto oleje, se kterými se Bay vhodně doplňuje.


Hodnocení zákazníků

4,6
35 hodnocení
8 recenzí
Klára Ověřený nákup

Docela příjemná kořenitá zahřívající vůně

Alena K. Ověřený nákup

Přidávám k masážnímu oleji. Výborná kvalita a žádné nežádoucí reakce na kůži.

Martin Prošek Ověřený nákup

Dobré

Marie Ověřený nákup

Výborná silice,silná,používám v malém množství a báječně pomáhá.

Marie Ověřený nákup

Úžasně voní,vyzkoušeno ve směsi s citronem-paráda!

Elena S. Ověřený nákup

Pridane do vlasovej kozmetiky :-)

Marcela Ivanková Ověřený nákup

Túto korenistú vôňu som si obľúbila, je super k citrónu

Lenka

Úžasná vůně.

Benefity esenciálního oleje z bay

Podpora dýchání

Ulevuje při nachlazení, bronchitidě a jiných dýchacích potížích, pomáhá pročistit dýchací cesty a usnadňuje dýchání.

Zklidnění nervů

Zmírňuje stres, nervové napětí a psychické vyčerpání, podporuje pocit vnitřního klidu a zlepšuje náladu.

Úleva při bolestech svalů

Působí protizánětlivě, pomáhá při bolestech zad, svalů a kloubů, vhodný po fyzické námaze nebo sportu.

Antiseptické účinky

Pomáhá chránit drobná poranění před infekcí, podporuje hojení a regeneraci pokožky.


Způsoby použití esenciálního oleje z bay

Masáž svalů

Přidejte několik kapek do nosného oleje a jemně masírujte bolavé svaly po fyzické aktivitě.

Inhalace

Nakapejte pár kapek do horké vody a inhalujte páru pro uvolnění dýchacích cest při nachlazení.

Aromaterapie

Použijte v difuzéru k navození pocitu klidu a zmírnění nervového napětí po náročném dni.

Koupel

Přidejte 5 kapek do teplé lázně pro celkové uvolnění těla i mysli a podporu lepší regenerace.


Mohlo by se Vám líbit…

Pimentovník

Pimentovník (Pimenta) je rod rostlin z čeledi myrtovité. Plodem je kulovitá bobule. Rod zahrnuje 16 druhů a je rozšířen zejména v Karibiku a Střední Americe, v menší míře i v Mexiku a Jižní Americe. Pimentovníky mají tvrdé a trvanlivé dřevo a jsou zdrojem silic využívaných zejména v kosmetice, parfumerii a lékařství.

Nejznámějším zástupcem rodu je pimentovník pravý, poskytující nové koření. O něco méně kvalitní nové koření se získává i z příbuzného druhu Pimenta racemosa. Oba druhy jsou zdrojem vonných silic a v tropech jsou pěstovány jako příjemně aromatické okrasné dřeviny. Z listů karibského druhu P. racemosa je destilována silice, známá jako bay oil a používaná zejména v kosmetice a parfumerii. Listy a plody jsou též využívány k aromatizaci potravin a v medicíně.

Připojit se k Waitlist Budeme vás informovat, až bude produkt skladem. Zanechte prosím níže svou e-mailovou adresu.
0
0
Váš košík
Váš košík je prázdnýZpět do obchodu