novinka

Bergamot bez bergaptenu

100% esenciální olej

Citrus aurantium bergamia


vhodný do kosmetických produktů

Objem

, ,

Indikace

, ,

Vůně

,

Tón

(Hodnocení: 2)

od 93 

Popis produktu

Esenciální olej z bergamotu je antiseptický a spasmolytický (uvolňuje křeče), také je antidepresivní. Používá se při akné, abscesech, ekzémech, vředech a při výskytu lupů. Bergamot je vhodný při bronchitidě, angíně a bolesti v krku a to nejlépe v kombinaci s citronem. Ve směsi s eukalyptem zlepšuje dýchání, ve směsi s myrtou a citronem čistí vzduch v zakouřených místnostech. Také snižuje horečku, podporuje trávení a podporuje hojení, zajizvuje a hojí opary. Může zvyšovat fotosenzitivitu. Zmírňuje psychickou a fyzickou únavu, pomáhá při depresích.

Jméno Bergamot pochází z města Bergamo v Lombardii. Je známo, že citrusové oleje mohou způsobovat fotosenzitivitu pokožky po vystavení na slunci.

V této odrůdě byl odstraněn obsah bergaptenu, který tuto fotosenzitivitu způsobuje. To umožňuje bezpečné použití tohoto esenciálního oleje v opalovacích prostředcích a přípravcích pro péči o vlasy bez nebezpečí fototoxické reakce.


Doplňující informace

Použitá část rostliny:Slupky
Extrakční proces:Lisování za studena
Fyzický vzhled:Světle žlutozelená kapalina
Země původu:Itálie
#CAS:68648-33-9, 89957-91-5
#FEMA:2153
#EINEC:289-612-9

Vhodné kombinace

Ať už vyrábíte vlastní masážní olej nebo jen hledáte inspiraci pro kompozici vůní, můžeme Vám z vlastní zkušenosti doporučit tyto oleje, se kterými se Bergamot bez bergaptenu vhodně doplňuje.


Hodnocení zákazníků

5 hvězd
2
4 hvězdy
0
3 hvězdy
0
2 hvězdy
0
1 hvězda
0


Mohlo by se Vám líbit…

Bergamot

Bergamot (Citrus bergamia) je voňavé ovoce velikosti pomeranče, barvou podobné citronu. Genetickým výzkumem dochovaných citrusových kultivarů bylo zjištěno, že bergamot je pravděpodobně kříženec Citrus limetta a Citrus aurantium.

80 % světové produkce se pěstuje v jižní Kalábrii v Itálii. Bergamot je dále pěstován v jižní Francii a v Pobřeží slonoviny pro bergamotový olej a v Antalyi v Turecku na marmeládu. Bergamotové silice jsou základem chutě a vůně čaje druhu Earl Grey.

Existuje více teorií původu jména bergamot. Podle jedné vychází z italského slova bergamoota, které je odvozeno od názvu italského města Bergamo. Podle jiné teorie je tento název odvozen z tureckého slova beg-armudi, což znamená princova hruška či kníže hrušek, pravděpodobně pro mírně hruškovitý tvar plodu.