novinka

Bambucké máslo

rostlinné máslo

100g


hydratuje a čistí pleť

Hmotnost

100 g

125 

Popis produktu

Bambucké máslo je vysoce zvláčňující a přirozeně bohaté na antioxidanty, včetně vitamínů A a E, což z něj činí ideální kosmetickou složku pro změkčení pleti.

Díky svým protizánětlivým a antioxidačním vlastnostem se obvykle nachází v produktech, jako jsou hydratační krémy a vlasové kondicionéry. Kromě toho, že je bambucké máslo důležitou součástí mnoha kosmetických přípravků, používá se také k výrobě léčiv, která jsou šetrná k pokožce a používají se k léčbě akné, ekzémů a artritidy.

Bambucké máslo může být užitečné při léčbě popálenin a poškození pokožky sluncem. Obsahuje kyselinu olejovou, nasycenou mastnou kyselinu, která se dobře spojuje s kožním mazem, přirozeně produkovaným naší pokožkou, což znamená, že se snadno vstřebává a jako nosič umožňuje lepší vstřebávání jiných účinných látek.


Doplňující informace

INCI:Butyrospermum Parkii (Shea) Butter
Použitá část rostliny:Ořechy
Extrakční proces:Lisovaný za studena a rafinovaný
Fyzický vzhled:Téměž bílá měkčí hmota
Země původu:Ghana
#CAS:91080-23-8; 194043-92-0
#EINEC:293-515-7

Mohlo by se Vám líbit…

Bambucké máslo

Bambucké máslo je tuk extrahovaný ze semen stromu máslovníku afrického (Vitellaria paradoxa, syn. Butyrospermum parkii) z čeledi zapotovitých, který roste převážně v subsaharské Africe v pásu savan.

Stromy, kvetoucí od ledna do března, dosahují výšky 12–20 metrů. Květy jsou seskupeny do okolíku, plody jsou bobule se vzhledem velkých švestek. Průměrný výnos z jednoho stromu je 15–20 kg čerstvého ovoce, přičemž optimální výnosy mohou vzrůst až na 45 kg. Z každého kilogramu ovoce se získá přibližně 400 gramů suchých semen, která obsahují 45 % – 55 % tuku. Extraktem je krém s přírodními vitamíny, který obsahuje řadu látek[ujasnit] s biologickou aktivitou.[ujasnit] Ty poskytují bambuckému máslu vysoký hydratační účinek. Krém je vhodný[zdroj?] pro péči o pleť a pomáhá léčit[zdroj?] kožní onemocnění včetně skvrn, svědění, spálenin od slunce či kožních ran.

Bambucké máslo je také známé pro svůj nejvyšší obsah nezmýdelnitelných látek ze všech rostlinných tuků.