Ylang Ylang extra

100% esenciální olej

Cananga odorata


(Hodnocení: 22)

od 164 

Popis produktu

Esenciální olej Ylang Ylang se získává destilací nádherných žlutých květů vysokého stromu Cananga odorata, rostoucího na Madagaskaru, Filipínách a Sumatře. Olej nazývaný Kananga se získává z ostatních částí rostliny, má tedy shodné vlastnosti s Ylang Ylangem. Kvalita tohoto oleje velmi závisí na času sběru květů, nejlepší je ranní sběr a z toho pochází náš extra olej.  Je antidepresivní a afrodiziakální, snižuje nervové napětí a krevní tlak. Pečuje o všechny typy pleti, zejména o suchou a mastnou. Ylang Ylang je vhodný při léčbě akné.

Esenciální olej Ylnag Ylang prochází několika fázemi parovodní destilace. Z první asi dvouhodinové fáze destilace je získán esenciální olej Ylang Ylang extra. Tento olej se shromažďuje jako první a je nejvhodnější pro použití v parfumerii a aromaterapii.

Upozornění: Nepoužívejte Ylang ylang ve vyšších dávkách, má silnou sladkou vůni a příliš velké množství by mohlo vyvolat zvracení a bolesti hlavy.


Doplňující informace

Hlavní komponenty:Germacrene-D, Linalool, Beta-Caryophyllene, Alpha-Farnesene
Použitá část rostliny:Květy
Extrakční proces:Parovodní destilace
Fyzický vzhled:Světle žlutá až hnědo-oranžová kapalina
Země původu:Indonésie
#CAS:8006-81-3 ; 83863-30-3
#FEMA:3119
#EINEC:281-092-1

Pro fajnšmekry

Rostlina se vyskytuje též v několika jiných, mnohdy vzácných druzích. Poznejte i další výjimečné vůně těchto drahocenných a neobvyklých esenicálních olejů.

Ylang Ylang ST

Esenciální olej je získáván ve 3. fázi destilace, má stále krásnou vůni, ale je vhodnější k výrobě mýdel, šamponů a dalších kosmetických produktů či svíček.

Vhodné kombinace

Ať už vyrábíte vlastní masážní olej nebo jen hledáte inspiraci pro kompozici vůní, můžeme Vám z vlastní zkušenosti doporučit tyto oleje, se kterými se Ylang Ylang extra vhodně doplňuje.


Hodnocení zákazníků

5 hvězd
21
4 hvězdy
1
3 hvězdy
0
2 hvězdy
0
1 hvězda
0

  1. Š

    Krásná vůně s nádechem exotiky. Moje oblíbená. Používám k výrobě přírodních parfémů 🙂

    (ověřený vlastník)


Mohlo by se Vám líbit…

Ylang Ylang extra

Kananga vonná (Cananga odorata, běžně známá jako ylang-ylang) je tropický strom, pocházející z Filipín a Indonésie, běžně je pěstována v Polynésii, Melanésii, Mikronésii a Komorských ostrovech. Je ceněna pro svou vůni, esenciální olej z jejích květů se používá v aromaterapii.

Esenciální olej z květů se využívá v aromaterapii ke snížení vysokého krevního tlaku, při problémech s mazovými žlázami a považuje se za afrodisiakum. Může však vyvolávat alergii. Využívá se též v kosmetickém průmyslu pro výrobu orientálních a květinových parfémů.