novinka

Levandule rumunská

100% esenciální olej

Lavandula angustifolia


(Hodnocení: 1)

od 131 

Popis produktu

Levandulový esenciální olej ulevuje při stresu, úzkosti a depresivních stavech. Pomáhá při problémech se spánkem. Používá se jako insekticid.

Je vhodný pro tonizaci pleti. Je bohatý na přírodní antioxidanty jež napomáhají zbavit se toxinů, které mohou být na pokožce. To pomáhá udržovat vaši pleť dlouhodobě zdravou a čistou. Olej také pokožku prokrvuje, což pomáhá při léčbě a hojení akné, jizev a ranek na obličeji.

Jako častá součást kosmetických přípravků zklidňuje pokožku hlavy, pomáhá léčit záněty a ulevuje od svědění.

Tento olej je vhodné používat samostatně, ale také v kombinaci s dalšími esenciálními oleji.

Tento esenciální olej je 100% organický, košer a v lékárenské kvalitě.


Doplňující informace

INCI:Lavandule angustifolia oil
Země původu:Rumunsko
#CAS:8000-28-0 / 90063-37-9
#EINEC:-/ 289-995-2

Vhodné kombinace

Ať už vyrábíte vlastní masážní olej nebo jen hledáte inspiraci pro kompozici vůní, můžeme Vám z vlastní zkušenosti doporučit tyto oleje, se kterými se Levandule rumunská vhodně doplňuje.


Hodnocení zákazníků

5 hvězd
0
4 hvězdy
1
3 hvězdy
0
2 hvězdy
0
1 hvězda
0


Mohlo by se Vám líbit…

Levandule

Levandule lékařská (Lavandula angustifolia) je aromatická a léčivá rostlina z čeledi hluchavkovitých (Lamiaceae). Lidově se levandule nazývá také jako dulenka, devandule, špikanard nebo špikrnát.

Největší význam má jako tradiční léčivá a aromatická rostlina. Drogou je květ, který obsahuje třísloviny a silice s několika terpeny, působící fytoncidně. V České republice lze tento druh volně pěstovat, droga má však slabší účinky.

Nálev z květu levandule se přidává do koupele – již v antickém Římě ji přidávali do koupele (latinské lavare znamená mýt, umývat se). Levandule se také vkládá mezi oblečení v šatníku, které krásně provoní a zároveň odpuzuje šatní moly. Uplatní se v kosmetickém průmyslu (vonné oleje, parfémy). Používá se i v kuchyni, hlavně ve Francii, Španělsku, Itálii, je jednou ze součástí provensálského koření. Květ levandule je pro své zklidňující účinky přidáván do směsí bylinek užívaných při bolestech hlavy, nespavosti, nervozitě a závratích. Mírně snižuje krevní tlak. Masáže oleji z levandule pomáhají při revmatických bolestech a mají povzbuzující účinek.

Je známa především pro svou nezaměnitelnou vůni. V průměru dorůstá až do výšky 50 či 60 cm.

Tato rostlina se vyskytuje na vysluněných svazích, ojediněle vystupuje až k hranici lesa a často je pěstovaná v kultivarech. Původně se vyskytovala pouze v západním Středozemí, ale kulturou se rozšířila po celém Středozemí. Tradiční oblastí pěstování je jihovýchodní Francie v Provence, ale pěstuje se i v mnoha dalších zemích jižní Evropy, v Alžírsku aj.

0