Petitgrain

100% esenciální olej

Citrus aurantium amara


uklidňuje při stresu a zklidňuje citlivou pokožku

Objem

10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1000 ml

Indikace

, ,

Vůně

, ,

Tón

,

(Hodnocení: 19)

od 69 

Popis produktu

Náš organický esenciální olej Petitgrain Bigarade, také nazývaný hořký pomerančový olej, je destilován párou z voskovitých zelených listů a větviček stromů Citrus aurantium amara (Bitter Orange), známých také jako stromy Bigaradia, které rostou v lesích Paraguaye. Petitgrain, který se široce používá v parfémovém průmyslu, má svěží, listově zelenou, lehce květovou citrusovou vůni, díky níž je jedinečný a užitečný v různých prostředích.

Spolu s podporou vyrovnanosti a klidu je Petitgrain také fantastickou volbou při nežádoucích svalových křečích. V kosmetických prostředcích pomáhá Petitgrain vyrovnávat tvorbu mazu a je účinným a mírným antiseptikem. Díky svým antimikrobiálním a antibakteriálním vlastnostem je prospěšný pro pokožku, která trpí akné a přebytečným mazem a šupinatostí. Tento chladicí, povznášející esenciální olej je pro své desinfekční vlastnosti také ideální do prostorových rozprašovačů nebo čisticích prostředků. 

Emocionálně a energeticky má Petitgrain Bigarade esenciální olej chladicí a sušící energii, která pomáhá uvolnit mysl, uklidnit úzkost a depresi a podořit klid a vyrovnanost. Petitgrain má také mírné euforické vlastnosti, které mohou pomoci s relaxací a uklidněním mysli při úzkosti a stresu. Použití Petitgrain Bigarade oleje v afrodiziakálních  směsích zvyšuje hloubku a složitost.

 


Zvyšuje fotosenzibilitu
Při použití EO zvyšujících fotosenzibilitu je dobré vyhýbat se přímému slunečnímu záření.

Doplňující informace

Hlavní komponenty:Linalyl acetate, Linalool, Beta-Pinene, Alpha-Terpineol, Geranyl Acetate
INCI:Petitgrain Bigarade Oil
Použitá část rostliny:Listy a špičky
Extrakční proces:Parovodní destilace
Fyzický vzhled:Světle až jantarově žlutá kapalina
Země původu:Paraguay
#EAN:8594048980650
#CAS:8014-17-3
#FEMA:2855
#EINEC:277-143-2

Pro fajnšmekry

Rostlina se vyskytuje též v několika jiných, mnohdy vzácných druzích. Poznejte i další výjimečné vůně těchto drahocenných a neobvyklých esenicálních olejů.

Petitgrain sur fleurs

Vhodné kombinace

Ať už vyrábíte vlastní masážní olej nebo jen hledáte inspiraci pro kompozici vůní, můžeme Vám z vlastní zkušenosti doporučit tyto oleje, se kterými se Petitgrain vhodně doplňuje.


Olej pro výživu vlasů

1 polévková lžíce avokádový olej
1 polévková lžíce Meruňkový olej
1 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
1 polévková lžíce olivový olej

Vhodné pro: suché, barvené, poškozené a hrubé vlasy.

Postup
Všechny ingredience nalijte do lahvičky s kapátkem, důkladně protřepejte dokud se vše nespojí.
Aplikace
Vmasírujte několik čajových lžiček balzámu do vlasů. Poté důkladně pročešte a nechte působit 15 minut. Vlasy umyjte šamponem a kondicionérem.


Hodnocení zákazníků

5 hvězd
16
4 hvězdy
3
3 hvězdy
0
2 hvězdy
0
1 hvězda
0

  1. L

    Vůně hodně podobná neroli, květům hořkého pomeranče. Asi trochu dřevitější, ale běžný smrtelník s tuctovým “fifákem” (též já) to ledva rozezná….

    Ladislav M. (ověřený vlastník)

  2. M

    Také pěkná vůně,jak samotný,tak ve směsi.

    Marie (ověřený vlastník)

  3. M

    Osvěžující vůně jak samostatně,tak do směsí.Doporučuji.

    Marie (ověřený vlastník)


Mohlo by se Vám líbit…

Petitgrain

Pomerančovník čínský (Citrus sinensis) je jedním z nejrozšířenějších druhů rodu citrus. Dnes již neexistuje jeho planá forma a tím není jeho původ zcela jasný. Podle novějších výzkumů je považován za křížence (Citrus ×sinensis) mezi druhy mandarinkou obecnou (Citrus reticulata) a pomelem (Citrus maxima). Bylo vypěstováno mnoho morfologicky odlišných odrůd, mezi kterými je úzká genetická diverzita, většina z nich má původ v jediném exempláři.

Pochází pravděpodobně z oblastí v jihozápadní Číně a severovýchodní Indii. Do Evropy, do okolí Středozemního moře, se dostal patrně okolo roku 1450 s italskými nebo roku 1500 s portugalskými mořeplavci.

Zprvu byly pomerančovníky čínské v Evropě ceněné pro léčebné vlastnosti, teprve později se dostaly do obliby jeho chutné plody. Začaly být pěstované na místech se subtropickým klimatem v zahradách a v mírném pásmu v oranžériích. Postupně byly šířené do dalších světadílů a staly se na mnoha místech s vhodnými klimatickými podmínkami běžnými ovocnými dřevinami. Je považován za nejčastěji pěstovaný strom na světě.

Dřevo stromu je tvrdé, nažloutlé, dobře se opracovává s vyrábí se z něho nábytek a další truhlářské výrobky, dobře se soustruží a je vyhledáváno rytci. Je však náchylné k napadení termity a jeho jemné piliny vznikající při broušení mohou způsobit astma. Nadměrný kontakt se slupkou plodů způsobuje u citlivých osob dermatitidu. Olej vylisovaný ze semen sloužívá jako stolní olej, vzniklé pokrutiny obsahují mnoho bílkovin vhodných ke zkrmení. Z 1 kg květů se získá 1 g oleje ceněného v kosmetice. Další oleje jsou lisovány z listů, mladých větviček i nezralých plodů. Strom je důležitou medonosnou dřevinou, květy během kvetení poskytují hojnost nektaru a např. v Kalifornii je asi 25 % všeho medu citrusového původu. Z vrchních vrstev kůry se získávají terpeny používané k výrobě nátěrových hmot pro lodě.

Využití plodů a obsažené látky v nich je uvedeno v článku Pomeranč.

0